malgratcomunicacio.cat

S'han trobat 5383 registres. Mostrant pàgina 1 de 216

Cap incident a Malgrat en la primera nit sense toc de queda després de sis mesos

La policia local només ha hagut de fer presència al Passeig Marítim per dissoldre alguns grups de joves que s'hi havien concentrat.

La renda per càpita dels malgratencs al 2018 se situava en els 15.200 euros l'any

La renda per càpita dels malgratencs i malgratenques al 2018 se situava en els 15.200 euros l'any, segons es desprèn  de l'última revisió publicada per l'IDESCAT i que recull l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. A nivell comarcal, i segons les darreres dades publicades, la renda familiar bruta disponible al Maresme supera en 200 euros la catalana i se situa en els 17.800 euros per habitant de mitjana. Aquesta xifra representa un increment de 600 euros respecte el 2017. L’augment s’estén per tots els municipis, exceptuant Cabrera de Mar que registra una davallada.

[ÀUDIO] Entrevista amb Damián Cuéllar: "La diferència principal entre la pesta bubònica i la covid19 és que en el primer cas es pensava que era un càstig diví"

El malgratenc Damián Cuéllar, juntament amb tres companyes de la facultat, ha guanyat el "Premi Maria Antònia Figuerola" de la Fundació Pedagògica El Brot. El treball, signat també per Laura Fraga, Adriana González i Maria Rodríguez, té per títol "Compte, no et contagiïs! La Pesta Bubònica a Malgrat de Mar". Durant una entrevista a Ona Malgrat, Cuéllar ha explicat la motivació per fer aquest treball que consisteix en una recerca històrica-geogràfica amb aplicació didàctica pels estudiants de primària, secundària o batxillerat. Tant en Damián Cuéllar com les seves companyes cursen tercer del grau de Mestre/a d'Educació Primària a la UB. El jove malgratenc ha explicat que "vam veure l'oportunitat d'unir el passat i el present amb una situació epidemiològica que va ser la de la pesta bubònica del segle 17 amb l'actual de la covid19. Vam veure l'oportunitat de treballar a les aules el passat i el present ja que les normes que van fer servir per la pesta bubònica eren molt similars a les d'ara com el confinament, limitació de mobilitat o les mesures de distància social". A l'estudi guanyador presenten 10 sessions connectades per un fil conductor comú. Segons Cuéllar, s' especifiquen totes les activitats, competències, objectius, continguts i avaluació així com una acurada selecció de fonts d'informació tant per l'alumnat com pel professorat. Tota la informació s’ha obtingut a través de recerques per Internet, visites a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar i de converses amb diferents persones del municipi. Damián Cuéllar ha destacat que l'objectiu principal del treball és establir una connexió entre el present i el passat tot treballant aspectes de la pesta bubònica i l'actual Covid-19. La proposta està molt centrada a generar un turisme educatiu, ja que potencia el patrimoni cultural de Malgrat de Mar. A més, la proposta ve acompanyada d'una visita guiada autodidacta. Això dona la possibilitat de venir a passar el dia i conèixer aquests llocs amb tant valor històric.

[ÀUDIO] L'educadora social Sònia Fontseca presenta el seu llibre 'La base del iceberg' aquest divendres a la biblioteca

La presentació de l'acte, que començarà a les 20h, anirà a càrrec de la mateixa autora i del psiquiatra Valentí Agustí, president de la Fundació Privada Molí d'en Puigvert i de la Comunitat Terapèutica del Maresme

[VÍDEO] Entrevista Política amb Miquel Àngel Ruiz (Junts per Malgrat)

Avui dimecres ha passat per l'entrevista política el regidor de Junts per Malgrat, Miquel Àngel Ruiz. Durant l'entrevista amb Ona Malgrat, Ruiz ha parlat de les conseqüències que la pandèmia ha tingut en el sector de la restauració i el turisme. Segons ell, els responsables de bars i restaurants "han d'obrir més hores ja perquè sinó hauran d'acabar tancant". A més, sobre el toc de queda considera que s'ha de mantenir perquè sinó es crearan "festes" o concentracions a les platges. També aposten des de JxM de concedir més bonificacions als empresaris turístics. Miquel Àngel Ruiz recorda que el seu partit ja portava al programa electoral fer una base nàutica ja que, "Malgrat de Mar viu de cara al mar". D'altra banda, considera que a nivell cultural s'han de programar més activitats ja que l'oferta actual de Malgrat de Mar "és insuficient". D'aquí a poques setmanes es fa la Shopping Night i jo crec que es podrien fer mini concerts repartits per tot el poble perquè no s'acumuli molta gent. Altres pobles dels voltants s'estan movent, sembla que nosaltres esperem a veure què fan els altres pobles". En quant al futur teatre que ha presentat el govern, Ruiz creu que "el teatre no es pot començar per la teulada. Des de JxM creiem que hi ha d'haver una base. Tenim cartellera per fer un teatre? Els pobles del costat com Tordera, Blanes, Pineda o Tossa tenen molts problemes per mantenir els seus teatres".

[ÀUDIO] Els bombers de Malgrat de Mar perden dues voluntàries per incomplir les hores de disponibilitat

Els requisits per continuar sent bomber voluntari han canviat aquest any i ara se'ls exigeix 876 hores anuals, que han de registrar a través d'una aplicació. En el cas de Malgrat de Mar, la Generalitat ha cancel·lat el contracte a les dues bomberes voluntàries que hi havia al parc. Arreu del territori català són prop de 200 persones les que s'han trobat en aquesta situació

Dilluns s'obre la convocatòria d'ajuts per netejar i repintar les façanes privades

El pròxim dilluns 10 de maig s'obre el termini per sol·licitar les subvencions per fer neteja i repintar les façanes privades, que han estat objecte de pintades. Segons informa l'Ajuntament, la ciutadania pot demanar aquests ajuts de manera telemàtica a través de la web municipal o bé de manera presencial amb cita prèvia a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). L'Ajuntament destina 250.000 euros a subvencionar la mà d'obra i el material per fer aquesta neteja amb l'objectiu de combatre la problemàtica de les pintades i els tags, que no ofereixen una bona imatge del municipi. Es podran presentar sol·licituds fins el 31 de maig.  

[ÀUDIO] Mireia Hernández: "La setmana passada va ser complicada a les escoles. Ara es detecta que alguns casos positius entre els escolars presenten símptomes"

Aquesta setmana ha arribat un lot de 120 dosis de vacunes AstraZeneca que s'administran aquest divendres al matí a Can Campassol. Segons la infermera Mireia Hernández, aquestes dosis s'administraran a les persones d'entre 60 i 69 anys que prèviament han demanat cita al CAP. A més, també han arribat noves dosis de Pfizer que s'administran de dimarts a divendres. Segons les previsions, la propera setmana ja es vacuran les persones d'entre 72 i 71 anys. Mireia Hernández, que també és la referent covid a les escoles, ha reconegut que la setmana passada "va ser complicada" als centres escolars perquè es van haver de confinar 5 grups-classe. Actualment, hi ha 3 grups-classe en aïllment. El que subratlla Hernández és que ara en aquests tancaments "són nens que presenten simptomatologia ja que fins ara els positius eren contacte d'un positiu i asimptomàtics". La simptomatologia és, segons ella, lleu i "és com un refredat: cansament, malestar, mal de coll, de cap, febre o diarrea". Com és molt transmissible, diu Mireia Hernández, el més important és fer un aïllament domiciliari correcte i estricte. 

El Govern confirma que el confinament nocturn i perimetral decauen el 9 de maig

El toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya decauran aquest diumenge, 9 de maig. Així ho han confirmat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una roda de premsa conjunta a Palau aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu. Tal i com ha avançat l'ACN, el Govern sí que mantindrà la limitació de sis persones a les trobades. Per poder aplicar aquesta mesura ja diumenge, portarà la proposta entre demà i demà passat al TSJC per rebre'n l'aval. De moment, l'executiu en funcions s'esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures -que ara no troba urgents-, via decret llei o les "fórmules" necessàries per "no crear confusió", segons ha argumentat Aragonès.

[ÀUDIO] Clara Casado: "El policia de proximitat ha de fomentar l'escolta activa i ha de saber en tot moment quina és la millor manera de comunicar"

Des de principis d'aquest any s'ha posat en marxa el servei de la policia de proximitat de la Policia Local de Malgrat de Mar. En un primer moment s'ha desplegat al barri de Malgrat Nord i la idea, tal i com reconeix el regidor de Seguretat Ciutadana i responsable de la Policia, Sergi Cardona, és anar incrementant el servei a la resta del municipi en un futur. Reflexionem sobre les primeres passes que ha donat la denominada policia de proximitat a Malgrat de Mar durant aquests primers 4 mesos des que es va implantar i també sobre un dels aspectes importants com és la formació que han rebut els agents de la policia per desenvolupar aquesta tasca. La responsable de la formació és Clara Casado, coach especialitzada en comunicació, intel·ligència emocional i mediació. Casado ha destacat que el Policia de barri ha de ser "molt proper i resolutiu, ha de tenir moltes habilitats socials. Això implica que ha de fomentar l'escolta activa, la manera de comunicar i tot el que té a veure amb la mediació i la resolució de conflictes. Si no identifiquem bé un problema després de l'escolta activa i la comunicació, no es pot donar una solució eficaç".

[ÀUDIO] El Servei Municipal d'Espais Verds aposta pels prats i herbassars naturalitzats

Els prats i herbassars naturalitzats esdevenen espais on hi creixen i hi conviuen animals i plantes. Des d'Espais Verds de l'Ajuntament s'aposta per a una gestió que limiti al màxim la sega d'aquestes zones amb l'objectiu de preservar la biodiversitat que hi existeix i que permet, entre d'altres coses, controlar les plagues sense la necessitat d'utilitzar productes químics

La Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí participa al Temps de Maduixes al Maresme 2021

Les jornades gastronòmiques, que s'allargaran fins al 6 de juny, conviden a gaudir de la Maduixa del Maresme a través de diverses propostes que ofereixen establiments i productors de setze municipis de la comarca

C's constitueix formalment l'agrupació local de Malgrat de Mar

La formació taronja ha instal·lat aquest diumenge una carpa a les Peixateries Velles per explicar les seves propostes en clau local i ha comptat amb la presència del portaveu al Parlament, Nacho Martín Blanco.

Malgrat inicia aquest dissabte la temporada de platges

La principal novetat és la nova ubicació de la platja nudista entre les pistes d'atletisme i el primer càmping del Camí de la Pomereda.

El servei de biblioteca a Malgrat de Mar celebra el seu 50è aniversari

L'acte de celebració ha tingut lloc aquest divendres a la pista polivalent del carrer de Folch i Torres. S'havia de celebrar l'any passat però les restriccions de la pandèmia ho van impedir.

Els periodistes Anna Grau i Nacho Martín visitaran la carpa que Ciutadans muntarà aquest diumenge a Malgrat

Ciutadans Malgrat de Mar instal·larà una carpa del partit aquest diumenge a les Peixateries Velles a partir de les 10h

[ÀUDIO] Entrevista amb Gemma Abrié. Diumenge actua a Can Campassol a les 12 del migdia

Aquest diumenge el Parc de Can Campassol acull un dels concerts de la tercera edició del Barretina Sona que es va haver de suspendre l'any passat per la pandèmia. En aquesta ocasió puja a l'escenari la cantant i compositora Gemma Abrié acompanyada per Josep Traver. Oferiran una selecció de temes jazzístics, de pop i boleros. Durant una entrevista a Ona Malgrat, Abrié ha destacat que molts dels temes seran de dones. Aquesta actuació, que començarà a les 12 del migdia, estava inclosa a la tercera edició del Barretina Sona, dins el cicle Vermut Jazz. La reserva prèvia i les entrades es poden comprar a entrapolis.com

[ÀUDIO] El Club Twirling Malgrat farà jornades intensives aquest estiu

La proposta, que es durà a terme a Malgrat de Mar per primera vegada, obrirà la possibilitat de practicar Twirling quatre hores al dia de dilluns a divendres entre el 28 de juny i el 31 de juliol

El Govern preveu que la restauració pugui reobrir al vespre el 10 de maig

Els parcs d'atraccions podran tornar a obrir portes el proper dilluns 3 de maig

Pugen a 24 les persones ingressades per covid als hospitals de Calella i Blanes

Segons la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, és una persona ingressada més per coronavirus que dilluns passat, quan es va publicar el darrer recompte. Actualment, hi ha 11 pacients ingressats a l'Hospital de Calella amb covid i 13, a l'Hospital de Blanes

La llar d'infants municipal Els Fesolets rebrà una ajuda de 29.500 euros de la Diputació

La llar d'infants municipal Els Fesolets rebrà una ajuda de 29.509 euros de la Diputació de Barcelona. Aquest ens ha aprovat avui dijous, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals, una nova línia d’ajuts a les escoles bressol de la província de Barcelona. Aquesta última dotació, que ascendeix a 8,25 milions d'euros, s’inclou en el programa de sosteniment de les escoles bressol municipals i llars d’infants per al curs escolar 2018-2019. Segons informa la Diputació de Barcelona, els ajuts aprovats aquest dijous s’hauran de destinar a finançar despeses executades entre l’1 de setembre de 2018 i el 31 d’agost de 2019. Amb la dotació aprovada avui, acaba el programa per a finançar el servei d’escola municipal; en virtut de l’acord entre el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i les diputacions catalanes, segons el qual la Generalitat recupera aquesta funció. 

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat i l'ACA signen l'acord que desencalla el projecte del tram zero de la Riera de Sant Genís

Avui dijous s'ha escenificat l'acord a què han arribat l'Ajuntament de Malgrat de Mar i l'ACA per desencallar el projecte del tram zero de la Riera de Sant Genís. El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Lluís Ridao, i l'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, han signat un acord que permetrà impulsar diverses actuacions per millorar el funcionament hidràulic d'aquesta riera. Aquest acord, a més d'impulsar actuacions per un import inicial de 2,9 milions d'euros, posarà fi a les diferències entre les dues administracions arran del conveni subscrit el 2009, amb la terminació per acord mutu del recurs contenciós que l’Ajuntament havia interposat contra l’Agència Catalana de l’Aigua reclamant la realització de les actuacions previstes en el conveni esmentat que havien presentat dificultats en la seva execució. Durant la signatura de l'acord, l'alcalde Joan Mercader ha detallat que l'ACA assumirà la redacció dels tres projectes de canalització de la riera; el primer és l'actualització del projecte del tram zero; el segon és el projecte que van des del carrer Riera fins al Parc Francesc Macià i el tercer és el de la banda de Santa Rita. Pel que fa a la inversió econòmica del tram zero, l'ACA  assumirà 1 milió 104 mil euros i l'Ajuntament 1 milió 803 mil euros de la millora urbanística i de vialitat. A més, el consistori també pagarà les expropoacions, que tenen un cost aproximat de 2 mil euros,  i la direcció i coordinació de seguretat i salut per un valor de 92 mil euros. Segons Mercader, els terminis d'execució de les obres serien els anys 2023 i 2024. Mercader considera que aquest acord és satisfactori per a les dues parts.

[ÀUDIO] La biblioteca celebra el seu 50è aniversari amb el desig de poder tornar aviat a la normalitat

La biblioteca celebrarà aquest divendres mig segle d'història amb la projecció d'un vídeo i una activitat a càrrec de l'escriptor i periodista Màrius Serra i la il·lustradora Roser Calafell. L'aniversari estava previst pel 16 d'agost de l'any passat, però la situació generada arran de la pandèmia de la covid va obligar a ajornar-lo. Un dels reptes que encara ara la biblioteca és el de tornar a la normalitat

Malgrat de Mar vol ser "ciutat amiga de la gent gran"

La Regidoria de Gent Gran de Malgrat de Mar començarà el mes de maig els treballs per fer una diagnosi que determini el grau d’amigabilitat del municipi vers les persones grans. Aquesta avaluació permetrà elaborar un pla d’acció per promoure un municipi accessible i inclusiu per a les persones grans. D’aquesta manera, tal i com explica el mateix consistori, Malgrat inicia el projecte per convertir-se en una “ciutat amiga de les persones grans”, un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que proporciona criteris emmarcats en el paradigma de l’envelliment actiu per promoure la inclusió i la participació de les persones grans en tots els àmbits de la vida comunitària.  

Els Mossos d'Esquadra busquen un jove de 14 anys desaparegut a Blanes

Els Mossos d'Esquadra busquen un adolescent de 14 anys que va desaparèixer a la població veïna de Blanes ara fa una setmana. La policia ha difós la seva imatge per xarxes socials, demanant ajuda a la ciutadania per intentar localitzar-lo. El jove, que es diu Adam, va ser vist per darrer cop el 21 d'abril passat. Mesura 1,82 d'alçada, té el cabell negre, el porta curt, i els ulls de color marró. Quan va desaparèixer, anava vestit amb texans negres, samarreta blanca i vambes esportives. Després que els familiars en denunciessin la desaparició, els Mossos van començar a buscar-lo i ara han decidit fer públic el cas perquè si algú pot aportar alguna pista que ajudi a trobar-lo, es posi en contacte amb el 112.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits