malgratcomunicacio.cat

En directe

Montellà va presentar el seu llibre ahir a la biblioteca. Foto: Ona Malgrat

Assumpta Montellà apropa el caràcter més humà de la Lleva del Biberó a la biblioteca

L'escriptora i historiadora Assumpta Montellà va presentar el seu darrer llibre, 115 dies a l'Ebre. El sacrifici de la Lleva del Biberó. ahir a la nit a la biblioteca La Cooperativa. L'obra recull recull el testimoni d'alguns homes que van lluitar a la ribera de l'Ebre durant la Guerra Civil.Publicat:
08-04-2014 / 10:32:41
Actualitzat:
08-04-2014 / 11:59:46

L'escriptora maresmenca Assumpta Montellà fa en aquesta obra una aproximació documentada al dia a dia de la batalla de l'Ebre, que va durar 115 dies, i va deixar més de 30.000 víctimes entre els dos bàndols. Ho fa a través de la mirada d'uns homes que van viure la guerra a la primera línia de front. Montellà ha explicat que "ells mateixos volen fer com un testament de vida amb aquest llibre per recordar justament als companys que no van tornar". De fet, l'autora ha dit que "recordar-los, en el fons, és el motiu principal del llibre".

L'autora inclou al llibre detalls estratègics i militars, testimonis inèdits i precisions històriques. Montellà ha explicat que el treball ha estat difícil perquè, entre d'altres coses, "la batalla de l'Ebre obliga a tenir una sèrie de coneixements militars" que ella "desconeixia totalment".

La presentació del llibre 115 dies a l'Ebre. El sacrifici de la Lleva del Biberó d'Assumpta Montellà ha estat organitzada per la Revista Som-hi!, Ara Llibres i La Pilona. Ha comptat amb la col·laboració de la biblioteca La Cooperativa i l'Ajuntament de Malgrat de Mar. La professora i investigadora malgratenca Sònia Garangou ha presentat l'acte.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits