malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Els bombers de Malgrat de Mar perden dues voluntàries per incomplir les hores de disponibilitat

Els requisits per continuar sent bomber voluntari han canviat aquest any i ara se'ls exigeix 876 hores anuals, que han de registrar a través d'una aplicació. En el cas de Malgrat de Mar, la Generalitat ha cancel·lat el contracte a les dues bomberes voluntàries que hi havia al parc. Arreu del territori català són prop de 200 persones les que s'han trobat en aquesta situacióPublicat:
05-05-2021 / 10:16:21
Actualitzat:
05-05-2021 / 11:30:30

Xavier Estopà, cap del parc de Bombers Voluntaris de Malgrat de Mar, ha explicat que l'any passat es va posar en marxa una app per gestionar la disponibilitat de cada bomber. "Teòricament el 2020 estava en fase de prova i, per la nostra sorpresa, des de la Subirecció General es va fer que des de mitjans de l'any passat ja fos normativa vigent", lamenta Estopà, que diu que els qui no s'havien descarregat l'aplicació el 31 de desembre de 2020 i no havien registrat el percentatge d'hores que es demanava, "van ser revocats automàticament l'1 de gener".

El cap del parc de Malgrat ha afegit, a més, que el col·lectiu de bombers voluntaris també esperava que des la Subdirecció General s'escoltessin les propostes que volien presentar en relació a l'aplicació amb l'objectiu de millorar-la. "L'ha feta a la seva manera, sense escoltar la nostra opinió", assegura Estopà.

10 anys amb mancances

Xavier Estopà ha recordat que porten deu anys demanant formació i material, més bombers o vehicles nous, entre d'altres. El cap del parc diu que amb l'actual plantilla, que ara no arriba a la vintena de voluntaris, no n'hi ha prou per cobrir el servei. "Farien falta, com a mínim, entre set i vuit bombers nous", diu Estopà, que espera que l'any que ve hi hagi dues incorporacions noves.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits