malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] El Servei Municipal d'Espais Verds aposta pels prats i herbassars naturalitzats

Els prats i herbassars naturalitzats esdevenen espais on hi creixen i hi conviuen animals i plantes. Des d'Espais Verds de l'Ajuntament s'aposta per a una gestió que limiti al màxim la sega d'aquestes zones amb l'objectiu de preservar la biodiversitat que hi existeix i que permet, entre d'altres coses, controlar les plagues sense la necessitat d'utilitzar productes químicsPublicat:
04-05-2021 / 10:33:38
Actualitzat:
04-05-2021 / 11:28:59

"Són prats en moviment perquè en funció de l'època de l'any tenen una estètica diferent", explica Carles Garcia, responsable del Servei Municipal d'Espais Verds. Garcia assegura que els prats i herbassars naturalitzats ens aporten beneficis com, per exemple, "tenir una biodiversitat de plantes que alimenten a insectes i, fins i tot, a petits mamífers". Així es crea un ecosistema que permet controlar les plagues sense la utilització de productes químics.

En relació a la sega dels prats i herbassars, Garcia comenta que si es fa es destrueix l'espai on hi viuen plantes i animals. En aquest sentit, el resposnable dels Espais Verds detalla que s'ha adaptat la gestió d'aquestes zones de manera que es fan "unes segues estètiques per temes visuals, de seguretat o de l'ús de l'espai". "Com a molt seguem un màxim del 50% de la superfície de prats i herbassars", afegeix Garcia.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits