malgratcomunicacio.cat

En directe

El ple municipal s'ha celebrat de forma telemàtica
Societat

El Ple aprova l'acord amb l'ACA per engegar les obres de canalització del tram 0 de la riera de Sant Genís

L'acord s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern (PSC + JxCat-MEM) i ERC. JxM i CUP s'han abstingut.Publicat:
16-04-2021 / 10:42:35
Actualitzat:
16-04-2021 / 10:53:55

El ple ordinari de l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat aquest dijous al vespre l'acord assolit entre el consistori i l'Agència Catalana de l'Aigua per  a l'execució de les obres de canalització del tram zero de la riera de Sant Genís.  L'acord contempla un finançament del 40% del cost total del projecte per part de l'ACA. La resta fins arribar als 2.800.000 euros del cost de les obres aniran a càrrec de l'Ajuntament.  La Diputació de Barcelona aporta 800.000 euros a través d'una subvenció.

El portaveu del govern municipal, Jofre Serret, creu que  el consistori "ha arribat a un bon acord amb l'ACA perquè el conveni del 2009 no tenia termini d'execució". Serret també ha dit que "és la voluntat del govern tirar endavant aquest projecte però estenem la mà perquè sigui un projecte de tot el consistori".

La portaveu de Junts per Malgrat, Carme Ponsa, ha estat crítica amb l'acord i ha dit que "potser hauria estat millor que fos un jutge el que determinés si l'ACA havia de pagar la totalitat del projecte", en referència al contenciós administratiu que va iniciar el seu govern amb la Generalitat.

Pel que fa a la posició d'ERC, el seu portaveu Ramir Roger,  ha expressat que "aquest és un projecte d'interès general" però ha posat damunt la taula la seva discrepància respecte a la valoració del cost de la part que haurà d'assumir l'Ajuntament. Roger creu que "els 800.000 euros que aportarà la Diputació de Barcelona s'haurien pogut destinar a altres necessitats d'equipaments".

Finalment la CUP ha aplaudit que s'hagi dut a terme un procés de negociació entre l'Ajuntament i l'ACA. El seu portaveu, Enric Zaldo, ha assenyalat però que "tot el relatiu a l'assumpció de despeses no ens acaba de convèncer".

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits