malgratcomunicacio.cat

En directe

La doctora Álvarez a la seva consulta. Foto: CSMS
Societat

[ÀUDIO] L'Hospital de Calella ofereix assessorament sexològic a les dones amb càncer de pit

L’ Hospital Sant Jaume de Calella ha posat en marxa aquest mes d'abril una nova iniciativa adreçada a les dones que tenen o han patit un càncer de pit. Des de la Unitat de Patologia Mamària ofereixen un espai d’assessorament sexològic per a les pacients amb aquesta malaltia, tant de l’Alt Maresme com de la Selva Marítima. Segons els responsables de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’objectiu és abordar de forma personalitzada i molt dirigida les disfuncions sexuals que poden patir les dones a conseqüència del procés oncològic i oferir-los consells concrets per millorar la seva activitat sexual. Una iniciativa complementària, que en cap cas substitueix el tractament mèdic que puguin requerir.

 Publicat:
15-04-2021 / 16:59:42
Actualitzat:
15-04-2021 / 17:15:37

Segons la CSMS, aquesta iniciativa sorgeix arran de la impossibilitat de tractar aquests aspectes durant les consultes ordinàries que tenen programades amb els especialistes, generalment per la limitació de temps. Per això, les pacients que ho vulguin ja poden recórrer a aquesta consulta que té una durada d’uns 25 minuts, s’hi acudeix amb cita prèvia i la dirigeix la doctora Maria Álvarez, del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Calella, màster en salut sexual i integrant de la Unitat de Patologia Mamària.

La doctora Álvarez ha explicat que “les dones comencen a preguntar per les dificultats sexuals amb les quals es troben i tenen inquietud per resoldre-les després d’un any d’haver iniciat el tractament oncològic, i és que a l’inici, quan reben un diagnòstic de càncer de pit, l’impacte emocional és tan gran que la sexualitat passa a un segon pla i deixa de ser una prioritat”. Aquest espai està molt enfocat a atendre les pacients que ho requereixin, però no es descarta que les dones puguin venir acompanyades de les seves parelles, si així ho desitgen.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits