malgratcomunicacio.cat

En directe

Imatge d'arxiu de la platja de Malgrat de Mar. Foto: Ajuntament de Malgrat

[ÀUDIO] Un procés participatiu sobre el model turístic de la comarca engega el procés d'elaboració del Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme

El procés participatiu, que ha obert el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, ha de permetre conèixer l'opinió del sector i de les persones residents a la comarca sobre el model de turisme pel qual es vol apostar. Aquesta acció forma part de la primera fase d'elaboració del Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme. Un document que ha de servir per detectar oportunitats de creixement i aprofitament dels recursos, sectors i activitats de la comarca per "generar un posicionament únic i diferenciat" que n'afavoreixi la seva promoció a l'exteriorPublicat:
12-04-2021 / 10:48:11
Actualitzat:
12-04-2021 / 11:31:30

El Pla Estratègic de desenvolupament turístic consta de quatre fases. La primera, que inclou el procés participatiu, és analítica i consisteix en fer una diagnosi de la situació del territori; la segona, estratègica, servirà per definir els objectius i eixos de treball, i els principis i atributs per a la construcció d'una nova marca turística; la tercera fase serà operativa i, per tant, permetrà establir accions que donin resposta als objectius definits; i, finalment, es durà a terme la quarta fase, que serà de gestió, seguiment i presentació de resultats.

Ara tot just ha començat la primera fase amb un procés participatiu en què, d'una banda, es mantenen converses amb persones vinculades amb el sector turístic i, de l'altra, s'ha activat una enquesta online per conèixer la percepció que els maresmencs i maresmenques tenen tant dels atractius del seu municipi com del model turístic que consideren que s'hauria de promoure.

Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, ha explicat que es renova un pla estratègic que té deu anys. "Cada vegada els plans són més imediats i reduïts en el temps; cada vegada ens hem d'anar adaptant a les circumstàncies i més ara en la situació que ens trobem", assegura Arnó, que diu que el nou pla tindrà una durada de "quatre o cinc anys com a molt". El president del Consorci afegeix, a més, que en aquesta ocasió s'aposta per aprofitar mitjans que permeten arribar "a més gent i més empreses amb els mateixos recursos".

La previsió del Consorci de Promoció Turística és que totes les actuacions previstes en el marc del procés d'elaboració del Pla Estratègic de desenvolupament turístic del Maresme estiguin enllestides en 8 mesos, aproximadament. El pla està finançat en un 80% pel Servei d'Ocupació de Catalunya i en un 20% pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits