malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: Clara Herranz
Societat

[ÀUDIO] Els Naturalistes del Montnegre i la Tordera continuaran incidint en la necessitat de protegir el Delta de la Tordera

Els membres de l'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera volen recordar als ajuntaments de Blanes i Malgrat que és necessària una cartelleria més clara i visible sobre la normativa de protecció de la desembocadura del delta de la Tordera. Santiago Poch, membre d'aquesta entitat, ha explicat durant una entrevista a Ona Malgrat que aquesta mesura és fàcilment assumible per les dues administracions com també la de posar barreres per impedir l'accés a la zona del riu. Segons Poch, ara que arriba el bon temps i l'estiu, època en què el riu està sec, moltes persones podran accedir amb els gossos i això representa un perill per a les aus que nidificaran a la zona protegida del delta de la Tordera. Poch destaca que les Policies Locals dels dos municipis haurien de vigilar que es compleix la normativa de l'espai però sempre amb el suport dels dos ens.

Si s' incrementa la protecció, diu Poch, s'aconseguirà que altres espècies com la gavina corsa nidifiquin a la zona i s'anirà afegint valor ecològic a la desembocadura de la Tordera. Els naturalistes del Montnegre i la Tordera explica que que ara estem en el procés de migració i el pic àlgid serà a finals d'abril. La previsió és que els membres reproductors es quidin a la zona. L'any passat va nidificar el corriol petit i el pas següent seria el corriol camanegre. 
 Publicat:
09-04-2021 / 14:42:37
Actualitzat:
09-04-2021 / 16:55:15

Santiago Poch també s'hi ha referit a l'arribada de quasi una cinquantena de flamencs fa uns dies. Segons ell, van arribar perquè feien una parada a causa de la tramuntana forta que hi havia. La sort va ser, diu Poch, "que en aquell moment no hi havia al delta molta gent ni gossos".

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits