malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] 13 anys sense productes químics als espais verds de Malgrat de Mar

El Servei Muncipal d'Espais Verds fa 13 anys que no fa servir productes químics, com els herbicides, per tractar els espais verds del municipi. Carles Garcia, responsable del servei, assegura que treballar seguint aquesta filosofia beneficia l'ecosistema del poble i també el nostre benestarPublicat:
23-02-2021 / 11:32:13
Actualitzat:
23-02-2021 / 13:47:54

Més de 250 litres de productes químics autoritzats són els que s'utilitzaven anualment fa 13 anys a Malgrat de Mar per tractar els Espais Verds del municipi. El responsable del servei, Carles Garcia, explica que aquests productes, tot i estar autoritzats, són tòxics "perquè el que fan és matar". "S'aplicaven en horaris en què no hi hagués gent pel carrer, en dies de poc vent", detalla Garcia. Tot plegat per garantir el manteniment d'una estètica d'espais "completament nets d'herba, molt controlats". Tot i l'ús, però, d'aquests productes químics, no s'aconseguia controlar les plagues. És per això, que Espais Verds va decidir començar a buscar altres opcions.

"Ara tenim els saulons naturalitzats amb prats verds", assegura Garcia. Pel què fa a les plagues, les que més preocupen a Malgrat de Mar són les del morrut de les parlmeres i la processionària del pi. Per a controlar-les, Garcia detalla que s'han buscat alternatives als productes químics com, per exemple, retirar els nius, controlar trampes per atraure els mascles o col·locar anelles al voltant del tronc per atrapar les orugues.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits