malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] L'alcalde Joan Mercader reclama a la Generalitat els diners que l'Estat li va transferir per cobrir els desperfectes del Gloria

Ha passat un any del temporal Gloria i l'Ajuntament de Malgrat de Mar encara no ha rebut els diners que l'Estat va transferir a la Generalitat de Catalunya per fer front als desperfectes que va causar la borrasca. L'alcalde Joan Mercader reclama aquestes subvencions. Per altra part, Mercader també valora postiviament la construcció dels dos ponts nous sobre La Tordera, el ferroviari i la carretera, que el temporal es va endur, i els treballs que s'han fet per conservar i preservar l'espai del Delta de La Tordera
 Publicat:
21-01-2021 / 11:11:27
Actualitzat:
21-01-2021 / 15:52:15

El temporal Gloria va provocar greus afectacions, ara fa un any, a Malgrat de Mar. A banda de generar danys a la zona agrícola del Pla de Grau i a l'avinguda de la Pomareda, la borrasca també es va endur els dos ponts que connectaven Malgrat de Mar i Blanes en tren i per carretera i va danyar altres equipaments del municipi.

Un any després del temporal l'alcalde Joan Mercader valora positivament el fet que els dos ponts sobre La Tordera, el ferroviari i la carretera, s'hagin reconstruït i tornin a unir els municipis de Malgrat de Mar i Blanes. Pel què fa a l'agricultura, Mercader lamenta que els pagesos no hagin començat a rebre ajuts econòmics fins ara.

L'alcalde també s'ha referit al suport econòmic que el municipi havia de rebre per fer front als danys provocats pel Gloria. En aquest sentit, Mercader ha detallat que l'Ajuntament ha rebut per part de la Diputació de Barcelona 600.000 euros, tot i que el consistori n'havia demanat, de manera global, 1.200.000. L'alcalde també assegura que la Generalitat de Catalunya encara no ha enviat als municipis els diners que l'Estat li va transferir per pal·liar els efectes del temporal. "Seguim reclamant a la Generalitat de Catalunya aquests diners i que treguin ja la convocatòria per poder cobrir les despeses", diu Mercader.

Generalitat i govern espanyol van signar un conveni al desembre per destinar 37 milions d'euros als municipis que van patir desperfectes tant per la Dana de l'octubre de 2019 com pel Gloria del gener de 2020. La Generalitat és qui ha de gestionar aquestes subvencions.

El Delta, un espai encara més protegit

El temporal Gloria també va formar una llacuna al Delta de La Tordera. Els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar han treballat, segons l'alcalde Joan Mercader, "per conservar i preservar aquest lloc que ja estava protegit per la Xarxa Natura 2000". Aquest any s'ha tancat l'accés a la zona i l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha instal·lat un mirador d'aus. També s'ha treballat per "adquirir els mecanismes legals i jurídics per tal de preservar aquesta zona".

Galeria d'imatges

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits