malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Carles Garcia: "El plàtan perd les fulles a finals de juny i no a la tardor pel canvi climàtic"

A Malgrat de Mar hi ha 200 plàtans. Uns arbres grans que s'adapten molt bé a les condicions de la ciutat. El canvi climàtic, però, afecta els exemplars que, en el cas de Malgrat de Mar, comencen a perdre les fulles a finals de juny i no entre octubre i novembre, com era habitual. La disminució de les pluges i els períodes de calor cada vegada més llargs són dues de les causes que provoquen  aquest canviPublicat:
19-01-2021 / 10:19:42
Actualitzat:
19-01-2021 / 12:18:16

"Ens afecta el canvi climàtic. El plàtan, com que és un arbre de creixement molt ràpid, comença a perdre la fulla no a la tardor, sinó a finals de juny per la manca d'aigua i les calors", explica Carles Garcia, responsable del servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Garcia diu que una manera de mitigar el canvi climàtic és "tenir ombres, que els arbres ens refresquin i ens donin tots aquests beneficis que tenen".

La globalització i les plagues exòtiques que han arribat d'altres indrets del planeta són una altra amenaça pels plàtans. Els seus depredadors són les xinxes i el tigre del plàtan. A Malgrat de Mar es controla el volum de plaga que hi ha als arbres i si hi ha algun problema greu s'hi actua de la manera "menys agressiva possible". "No els tenim del tot malament perquè quan menys intervenim en els arbres, millor funcionen", assegura Garcia.

Els plàtans a Malgrat de Mar es troben a les places de l'Església i d'Anselm Clavé, i al carrer de Ramon Turró i a l'avinguda de la Mediterrània. Aquests dies es poden els que es troben a les zones més urbanes.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits