malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] El govern presentarà avui al ple municipal un pressupost de 2021 de més de 23 MEUR

Les inversions s'eleven a 4 MEUR. Entre els projectes més destacats que s'inclouen al pressupost per l'any vinent hi ha la canalització del tram zero de la riera de Palafolls, la rehabilitació del Centre Cultural o la millora de les pistes d'atletisme. El govern local ha destacat que aquest 2020 ha estat "un any complicat", però que, tot i això, el pressupost és "de gran envergadura, i està fet amb responsabilitat i rigor". L'any vinent també es crearà una plaça d'educador social a l'Ajuntament que servirà per donar suport a un sector que "ha quedat més tocat que mai per la covid", i es posarà en marxa al gener un nou servei socioeducatiuPublicat:
17-12-2020 / 12:51:39
Actualitzat:
17-12-2020 / 14:19:48

"Ens hem d'estrènyer el cinturó", ha assegurat la regidora de Serveis Ecònomics, Isabel Ortíz, en el transcurs de la roda de premsa de presentació del pressupost de l'Ajuntament de 2021, que ha tingut lloc aquest matí. Ortíz ha detallat que el pressupost de l'Ajuntament pel 2021, que supera els 23 MEUR, és un 14,3% superior al de 2020. La regidora ha recordat que enguany s'han congelat impostos i taxes "donades les circumstàncies de la pandèmia que estem vivint" i que això ha implicat "racionalitzar la despesa".

L'alcalde Joan Mercader ha destacat que tot i la situació actual, els pressupostos no són continuïstes, sinó ambiciosos. Mercader també ha destacat que les inversions es podran dur a terme perquè "el govern de l'estat no aplicarà enguany la regla de la despesa que va aplicar en seu dia Montoro i que no deixava gastar aquest romanent".

Per la seva part, el primer tinent d'alcalde i portaveu del govern, Jofre Serret, ha explicat que hi ha hagut "bona entesa" entre els dos socis de govern per tal de fer un pressupost que pugui donar resposta a la ciutadania. Serret diu que es destinaran recursos econòmics a les àrees on cal "potenciar les polítiques socials, de generació d'economia i d'oportunitats".

4 MEUR per a inversions

El pressupost de l'Ajuntament per al 2021 contempla 4 MEUR en inversions. Entre les més detacades hi ha la canalització del tram zero de la riera de Palafolls, que costarà prop de 3 MEUR i que es finançarà conjuntament entre l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Malgrat de Mar. L'alcalde ha explicat que aconseguir desencallar el projecte i arribar a un acord amb l'ACA per tal que assumeixi "gairebé la meitat del projecte" no ha estat fàcil i ha posat en valor "la feina que s'ha fet de negociacions i reunions". La Diputació de Barcelona invertirà 875.500 euros en aquest projecte.

Per altra part, el govern local també ha destacat entre les inversions la rehabilitació del Centre Cultural, en la qual s'hi invertiran prop de 600.000 euros i que comportarà el trasllat d'Ona Malgrat a l'equipament; i la millora de les pistes d'atletisme, que comptarà amb una inversió de 400.000 euros.

S'amplia la plantilla de Serveis Socials

El tinent d'alcalde, Jofre Serret, també ha explicat que la plantilla de personal de Serveis Socials s'ampliarà amb la creació d'una plaça d'Educador Social. Serret ha recordat, a més, que a partir del mes de gener Malgrat de Mar disposarà d'un nou servei socioeducatiu.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits