malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Malgrat de Mar tindrà un monument dedicat a l'Onze de Setembre

L'obra, que tindrà un cost de 40.000 euros, es col·locarà als jardins del Parc Francesc Macià. El ple municipal va aprovar ahir la modificació pressupostària necessària per tal de poder finançar el projecte amb els vots a favor del PSC i Junts per Catalunya - Malgrat ens Mou. Junts per Malgrat, ERC i la CUP van votar en contra de la proposta. La sessió plenària d'aquest dijous també va servir per aprovar la resolució del contracte de les obres del Passeig Marítim amb els vots a favor de PSC, JxCat - Malgrat ens Mou i ERC. JxM i la CUP es van abstenir en aquest puntPublicat:
17-07-2020 / 08:37:05
Actualitzat:
17-07-2020 / 09:50:54

El monument dedicat a l'Onze de Setembre vol ser un element emblemàtic de Malgrat i ser un lloc de trobada, de reunió i de festeig. El primer tinent d'alcalde i portaveu del govern, Jofre Serret, va explicar, en el transcurs del ple municipal d'anit, que la idea per a la realització de l'escultura va anar prenent forma durant el confinament i això "ha influenciat totalment en el procés de treball i, per tant, en el resultat final del projecte". Serret va detallar que l'obra inclourà quatre barres quadrades de ferro, provinents dels quatre punts cardinals de les diferents direccions, fan referència a les quatre províncies i a les barres de la senyera.

"S'uneixen i es troben en un punt concret de l'espai dels jardins del parc. En trobar-se, passen d'estar en posició hortizontal a doblegar-se i enlairar-se cercant la verticalitat, la llum, deixant entre elles un espai comú de relació generant un centre. Les barres creixen a diferents alçades. Mentre s'aixequen es torcen sobre el seu eix que evoquen els d'una flama. També el germinar d'una planta. Expressions de força i creixement", va detallar Serret. El monument, vist en un conjunt, les barres formaran el tronc d'un arbre i a l'espai central de la relació entre les barres hi haurà una pedra de ferro on s'hi podrà encendre una flama.

El portaveu del govern va recordar que "és un reclam històric" poder disposar d'un espai que commemori l'11 de Setembre. "L'escultor vol recordar tot allò que va lligat a aquesta memòria, a aquest esforç d'unitat de país, d'unitat els catalans i catalanes", ha afegit Serret.

JxM, ERC i la CUP van votar en contra de la proposta. Carme Ponsa, portaveu de JxM, va dir que, tot i que no els sembla malament que es faci una escultura commemorativa de l'11 de Setembre, però el partit considera que "ara no és el moment". "Destinar 40.000 euros a una escultura no ho veiem amb bons ulls. Ara hem de prioritzar primer les persones, les famílies i els serveis a la ciutadania", va exposar Ponsa.

És un argument que també va compartir el portaveu republicà, Ramir Roger, que va dir que des del seu partit creuen que cal fer un moment així al municipi, però que el govern municipal "no ha calibrat bé el moment i la situació per la qual està passant una bona part de la població".

En la mateixa línia, el regidor de la CUP, Enric Zaldo, va exposar que "no és urgent tenir-lo ara". Zaldo també considera que "si no ens trobéssim en aquesta situació d'excepcionalitat seria una altra realitat" i s'abstindrien o, fins i tot, hi votarien a favor. "Qualsevol modificació que es faci hauria de ser per pal·liar aquesta situació que estem vivint i creiem que el més adquat és votar 'no'", va afegir el regidor de la CUP.

Finalment, l'alcalde Joan Mercader va qüestionar el fet que l'oposició estigui d'acord en fer el monument als brigadistes, amb un cost de 80.000 euros, i no en construir el de l'11 de Setembre, que "costa la meitat". L'alcalde també va dir que creu que aquesta actuació fomenta la cultura i les tradicions.

La sessió plenària d'aquest dijous també va servir per aprovar la resolució del contracte de les obres del Passeig Marítim amb els vots a favor de PSC, JxCat - Malgrat ens Mou i ERC. JxM i la CUP es van abstenir en aquest punt.

La moció de la CUP per combatre la segregació escolar al municipi també va tirar endavant per la unanimitat de tots els grups polítics municipals.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits