malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] La CUP presentarà una moció al ple per lluitar contra la segregació escolar

La formació proposa desplegar sis mesures d'urgència per evitar l'increment de la segreció escolar al municipi a causa de la crisi de la covid-19. També demana elaborar i desplegar un Pacte Local contra la Segregació Escolar de Malgrat de Mar amb el suport tant de les forces polítiques com de la comunitat educativaPublicat:
15-07-2020 / 10:53:05
Actualitzat:
15-07-2020 / 11:46:55

El text de la moció que presentarà la CUP recorda que, segons el darrer informe sobre l'estat i l'evolució de la segregació escolar a Catalunya de la Fundació Bofill, assenyala que Malgrat de Mar és un dels 44 municipis de Catalunya que tenen alts nivells de segregació escolar i que, a més, ha empitjorat els últims 5 anys.

Per tot plegat, la CUP demana establir un protocol i criteris clars i homogenis per a la detecció d'alumnat vulnerable, augmentar la reserva de places per a aquests estudiants i estendre-la, com a mínim, fins al setembre, desplegar un dispositiu especial de detecció de tot l'alumna vulnerable, centralitzar les preinscripcions fora de termini i la matrícula viva a les Oficines Municipals d'Escolarització, activar amb urgència mecanismes d'orientació i acompanyament de les famílies el procés de matriculació i ajustar l'oferta de places al volum real d'alumnat previst per al curs següent.

La formació també proposa elaborar i desplegar un Pacte Local contra la Segregació Escolar de Malgrat de Mar amb el suport de les forces polítiques i de la comunitat educativa.

Enric Zaldo, regidor de la CUP, diu que la moció ha estat redactada per la mateixa Fundació Bofill i que el seu partit l'ha adaptat a la realitat de Malgrat de Mar. "Demanem tot un conjunt de mesures per combatre la segregació escolar i ens agradaria molt que fos una moció encapçalada per tots els partits polítics i que hi hagués el compromís de mantenir-la governi qui governi", ha afegit Zaldo.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits