malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Els partits polítics amb representació al consistori fan balanç del primer any de mandat

Els portaveus dels diferents partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Malgrat de Mar han fet balanç del primer any de mandat. Un mandat que es posava en marxa el 15 de juny del 2019 amb la formació d'un govern de coalició entre el PSC i JxCat - Malgrat ens MouPublicat:
17-06-2020 / 09:14:56
Actualitzat:
17-06-2020 / 09:20:03

BALANÇ PSC

Des del PSC, Joan Mercader fa un balanç positiu tot i destacar que l'any ha estat marcat per una doble crisi -temporal Gloria i Covid-19-. Unes crisis que, diu Mercader, han estat inesperades i per això difícils de gestionar. Ara el repte és afrontar la recuperació econòmica i social d'aquesta pandèmia. Mercader també s'hi ha referit a les obres del passeig, que 'ens vam trobar a mitges'. Per a l'alcalde de Malgrat de Mar, el més important 'és que el govern és estable, amb les coses clares, fort, en majoria i amb experiència en gestió'.

BALANÇ JUNTS PER MALGRAT 

Des de Junts per Malgrat, Carme Ponsa ha destacat que el govern de Malgrat de Mar 'té un organigrama car i poc resolutiu'. Segons ella, les dues crisis, la del temporal Gloria i la Covid-19 han estat mal gestionades. A més, segons Ponsa, el govern menysté els partits de l'oposició i no els escolta. La portaveu de JXM considera que hi ha una manca de lideratge i de comunicació a la coalició entre el PSC i JxCat-Malgrat ens Mou. Ponsa creu que Malgrat de Mar 'va a remolc del que es fa als altres pobles'.

BALANÇ ERC

El portaveu d'ERC, Ramir Roger, creu que el balanç del primer any de mandat 'presenta clars i obscurs ja que no sabem el full de ruta del govern i, per tant, no sabem com s'executen els compromisos del PSC i JxCat -Malgrat ens Mou'. Segons Roger, les accions del govern no milloren el dia a dia dels malgratencs i malgratenques. A més, creu que el govern viu dels projectes planificats durant l'anterior mandat . ERC, diu Roger, actua 'amb responsabilitat i sent proactiva des de l'oposició fent propostes en matèria econòmica, social o educativa'.

BALANÇ JXCAT- MALGRAT ENS MOU

Des de JxCat - Malgrat ens Mou, el seu portaveu, Jofre Serret, fa un balanç positiu del primer any de mandat tot i subratllar que 'ha estat força complicat amb el temporal Gloria i la pandèmia de la covid-19'. Segons ell, aquests dos fets han provocat que s'hagi de reformular el Pla d'Acció Municipal perquè les prioritats han canviat de manera sobtada. Serret posa en valor la bona entesa amb els socis de govern del PSC i explica que tenen 'la mà estesa a l'oposició i també als moviments i entitats del poble'. El portaveu de JxCat -Malgrat ens Mou diu que el govern no ha estat aturat en cap moment, fent trobades constants amb tots els sectors del municipi. Per últim, posa de relleu que Malgrat de Mar ha estat municipi pioner en accions com la de no cobrar la taxa d'ocupació de la via pública per als bars i restaurants.

BALANÇ CUP

Des de la CUP, Enric Zaldo ha explicat que 'el mandat es va posar en marxa amb un cartipàs que incrementa la despesa pressupostària amb dos alcaldes'. Per a Zaldo, el pressupost també està marcat per l'externalització del servei del Casal d'Estiu o per a la implementació de la figura d'un director general a l'Ajuntament. Enric Zaldo també considera que hi ha mancances a nivell dels processos de participació i posa d'exemple l'enquesta per triar grup de música per al Sound Nicolau en què, segons ell, es va vetar el grup més votat per actuar al concert jove de la Festa Major de Sant Nicolau. 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits