malgratcomunicacio.cat

En directe

Terrerola detectada a la zona deltaica de La Tordera

[ÀUDIO] Detecten 93 espècies d'animals a la zona deltaica de La Tordera

El grup de naturalistes voluntaris que, des de fa un mes, fa seguiment de la fauna de la zona deltaica de La Tordera ja ha detectat 93 espècies d'animals. D'aquestes, 82 són aus –el grup principal de seguiment–, 5, rèptils i 6, mamífers i peixosPublicat:
09-06-2020 / 10:24:39
Actualitzat:
09-06-2020 / 13:16:49

Entre les espècies d'aus que el grup de naturalistes voluntaris ha detectat destaquen la terrerola vulgar, típica d'espais agraris, però difícil de veure a Catalunya, i que s'ha trobat en una parcel·la sense cultivar del Pla de Grau; el corb marí amplomallat, catalogat amb la màxima protecció de la Directiva Hàbitats; el corriol petit, que ha nidificat a la desembocadura i al Camí de la Pomareda; el gavià de potes roses, del qual se n'ha detectat un exemplar; i el xatrac menut, que, fins ara, només nidificava al delta de l'Ebre.

A banda de 82 espècies d'aus, també s'han trobat granotes verdes, tortugues de rierol i de Florida, dues espècies de serps –de colleret i d'aigua–, conills de bosc, dofins mulars, gossos i gats, i la llissa i el barb de muntanya.

Santi Poch, un dels membres del grups de naturalistes voluntaris que fa el seguiment de la fauna a la zona deltaica de La Tordera, recorda que "amb un mínim control de l'accés i dels usos de l'espai es pot augmentar molt les espècies que es reprodueixen a la zona perquè l'hàbitat és molt bo".

Des del mes de maig els gossos tenen prohibit l'accés a la platja i l'espai delimitat amb cordes de la Platja de la Conca s'ha protegit i no s'hi pot accedir. Els agents rurals també fan seguiment a la zona i vetlles perquè es respecti la prohibició d'accedir-hi.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits