malgratcomunicacio.cat

En directe


El pont sobre La Tordera estarà acabat a l'octubre

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que les obres del pont sobre La Tordera que el Gloria va destrossar estarà a punt a l'octubre, dos mesos abans del que estava previst inicialment. "El pont és una obra d'emergència, per tant hi hem seguit treballant i reduirem dos mesos el calendari", ha assenyalat. Calvet ho ha anunciat avui al matí en una visita que ha fet a les obres de la dessaladora de La Tordera. Una infraestructura que entrarà en servei a finals de juny, segons ha assegurat el conseller. Calvet ha posat en valor les "dificultats" que han tingut per seguir amb les obres, tant per les pluges que van caure a l'abril, com per l'apliació de l'estat d'alarma a conseqüència de la pandèmiaPublicat:
28-05-2020 / 14:13:11
Actualitzat:
28-05-2020 / 16:10:50

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que les obres de remodelació van a bon ritme i ha explicat que s'ha pogut retallar en seixanta dies els terminis de reparació de la infraestructura que el temporal Gloria va destrossar. La previsió inicial era acabar l'obra el desembre d'aquest 2020. Calvet ha recordat que el pont és una "obra d'emergència" i per això no s'ha aturat malgrat la declaració de l'estat d'alarma. 

El conseller ha dit que es tracta d'una obra "costosa i complexa" ja que s'haurà "d'adaptar a les futures crescudes" del riu. "Hem parlat amb les empreses i les administracions implicades i la veritat és que hem coincidit a dir que s'està fent molt bona feina. Però això ho podrem tenir abans", ha ressaltat el conseller. El cost total de la reposició del pont és de 5,3 MEUR.

La dessaladora de Blanes, al juny

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha vistat aquest matí les obres de la dessaladora de La Tordera, que tornarà a estar a ple rendiment a finals de juny. Tot i això les obres encara no hauran acabat, ja que caldrà harmonitzar la vegetació a més d'assegurar la zona amb una escullera per tal d'evitar que un nou temporal torni a afectar l'espai. Aquestes obres tenen un cost de 5 MEUR.

L'objectiu final del Govern és que la infraestructura incrementi la seva capacitat de treball. Hi ha previst un projecte d'uns 250 MEUR que es licitarà el proper 2021 i que inclou uns dos anys d'obres. Tot plegat perquè la dessaladora passi a generar 80 hectòmetres cúbics d'aigua l'any. Actualment treballa a una capacitat de vint.

L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha agraït "l'esforç" del Govern per tirar endavant els treballs de posar en marxa de nou la dessaladora. El projecte inclou la reposició dels tubs encarregats de portar i treure l'aigua de la infraesctructura i la construcció d'unes arquetes per poder connectar les canonades.

Galeria d'imatges

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits