malgratcomunicacio.cat

En directe

La comarca del Maresme. Foto: Google Maps

[ÀUDIO] El Maresme demana que tota la comarca pugui passar a la fase 1

La darrera proposta del Departament de Salut per avançar en el desconfinament parteix la comarca del Maresme per la meitat. Si la regió sanitària de Girona acaba passant a la fase 1 i l'àrea metropolitana continua a la fase 0, el Maresme es desconfinarà a dues velocitats perquè deu municipis del nord, entre els quals hi ha Malgrat de Mar, estan adscrits a la regió sanitària de Girona i la resta, vint, a la regió metropolitana. El Consell Comarcal i els ajuntaments demanen que hi hagi un tractament "integral" per tal que tota la comarca pugui passar a la fase 1 a partir del proper dilluns, si el govern espanyol valida la proposta de la Generalitat de Catalunya. Mentrestant, sectors com el comerç o la restauració dels pobles de l'Alt Maresme ja es preparen per reprendre l'activitatPublicat:
14-05-2020 / 11:35:59
Actualitzat:
14-05-2020 / 12:36:16

La 'frontera' sanitària al Maresme se situa, per ara, entre Arenys de Mar i Canet de Mar. Els dos municipis marquen l'inici de la zona coneguda com a Alt Maresme però Arenys de Mar depèn sanitàriament de la regió metropolitana i Canet de Mar, en canvi, és el primer poble de la regió sanitària de Girona.

Damià del Clot, president del Consell Comarcal del Maresme, considera que "no té sentit que no puguis anar al municipi veí i puguis arribar fins al país veí". Del Clot plantejarà en el sí del govern comarcal demanar formalment al Departament de Salut un tractament "integral" de la comarca per tal que avanci a una mateixa velocitat en el desconfinament. El president del Consell Comarcal admet que les decisions del Departament són "molt complexes" durant tota la crisi, però reclama no crear un greuge en el sí de la comarca. "En totes les decisions que prenem com a govern comarcal intentem que no hi hagi diferències entre municipis i aquesta decisió va en contra de la lògica del govern comarcal", ha afegit Del Clot.

En aquesta mateixa línia, l'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, també demana un tracte unitari. "A nivell geogràfic estem al mig i el més lògic seria que el Maresme no quedés separat i tota la comarca pugui avançar a la mateixa velocitat", apunta Mercader, que també entén la dificultat de la decisió. L'alcalde ha recordat que quan es va plantejar el confinament per províncies Malgrat de Mar hagués estat un dels més afectats: "Estem a la frontera amb Girona i no haguéssim pogut anar a Blanes, que ho tenim a deu minuts. Ara el que no podem és anar a Mataró".

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits