malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] ERC proposa 17 mesures per reduir l'impacte econòmic, cultural i social derivat de la crisi sanitària

ERC demana al govern municipal "fomentar un debat entre tots els grups polítics municipals" per posar sobre la taula propostes econòmiques que "donin continuïtat" a les que ja s'han pres. En aquest sentit, la secció local del partit proposa revisar i corregir el contingut del pressupost municipal d'enguany ja que "no va preveure el context d'emergència sanitària i social pel Covid-19". ERC també detalla 17 mesures encarades a reduir l'impacte econòmic, cultural i social derivat de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirusPublicat:
03-04-2020 / 09:10:03
Actualitzat:
03-04-2020 / 11:02:52

Ramir Roger, portaveu d'ERC a Malgrat de Mar, ha explicat que el partit republicà s'ha posat a disposició de l'equip de govern i de l'alcaldia per lluitar contra la Covid-19 i prendre les mesures que calgui per reduir al màxim els efectes econòmics, socials i culturals de la crisi sanitària. ERC també dona tot el seu suport als treballadors municipals. Des del partit republicà asseguren que aquest escenari "obliga les administracions, empreses i ciutadania a prendre mesures extraordinàries orientades a contenir la progressió de la pandèmia i els seus efectes socials i econòmics". 

En aquest sentit, ERC proposa la creació d'un espai de trobada per tal que els 17 regidors dels diferents grups polítics municipials puguin aportar idees i consideracions per tal de "sumar esforços en benefici dels veïns i veïnes de Malgrat de Mar". En aquest espai de debat ERC hi presentaria aquestes propostes:

 1. Estudiar la possibilitat de fraccionar en més mensualitats els impostos i taxes municipals en els casos en què sigui possible.
 2. Garantir un àpat diari als beneficiaris de les beques menjador.
 3. Prorratejar les quotes d'ocupació de via pública en funció dels dies que en què s'ha pogut fer ús d'aquest dret de manera efectiva i posposar-ne la data de cobrament.
 4. Ajuts destinats a cobrir la quota de l'IBI per al petit comerç, que ha hagut de tancar mentre duri l'estat d'alarma.
 5. Estudiar les demandes per flexibilitzar el pagament dels lloguers i les concessions municipals.
 6. Treballar per tal que els propietaris d'habitatges, naus industrials i locals comercials siguin més flexibles amb les condicions pactades amb els seus llogaters.
 7. Ajuts al lloguer per a famílies que acreditin la reducció d'ingressos fruit d'una modificació de la seva relació laboral.
 8. Garantir la continuïtat en la contractació pública d'obres i serveis previstos per a l'exercici de 2020.
 9. En qualsevol actuació per pal·liar efectes del Covid-19 serà aplicable la contractació per emergència.
 10. Estudiar una possible línia d'ajuts de lliure concurrència que serveixin per revertir els danys ocasionats per la situació d'alarma.
 11. Compromís per a l'elaboració i aprovació del Pla Municipal de Reactivació Econòmica.
 12. Incrementar els recursos per a l'organtizació o execució d'accions, un cop superada la crisi, amb l'objectiu de promocionar l'activitat econòmica municipal. La proposa s'encara a beneficiar directament el comerç local.
 13. Simplificar el tràmit per oferir el servei de productes a domicili per part de bars, restaurants i comerços d'alimentació.
 14. Un cop superada la crisi, accelerar una campanya de sensibilització, conjuntament amb els agents econòmics locals, per promoure el consum de productes de proximitat i l'economia local.
 15. Mediar amb les empreses de serveis per tal que flexibilitzin el pagament dels seus rebuts. Aquesta mesura fa referència als serveis d'electricitat, gas i aigua.
 16. Promoure la compra de productes i serveis de proximitat per ajudar al màxim les empreses i comerços locals.
 17. No anul·lar les activitats culturals previstes durant l'estat d'emergència, sinó ajornar-les.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits