malgratcomunicacio.cat

En directe

Ester Martínez avui a Ona Malgrat
Societat

[ÀUDIO] ERC presenta al ple d'aquest dijous una moció relacionada amb el Dia Internacional de les Dones

El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Malgrat de Mar presentarà aquest dijous a la sessió ordinària del ple una moció sobre la commemoració del Dia Internacional de les Dones. A través d'aquest text, els republicans demanen a l'Ajuntament que tingui la perspectiva de gènere com a eix central de les seves actuacions i de les polítiques fetes des del govern municipal. A més,  es demana que es treballi en col·laboració amb les entitats de dones i feministes del municipi.

Un altre dels punts destacats de la moció parla de continuar treballant per la prevenció de qualsevol tipus de discriminació cap a les dones i de l'assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol espai, fent especial incidència en l'àmbit laboral i els espais d'oci. 

Segons ha lamentat la regidora d'ERC, Ester Martínez, 'malauradament els drets de les dones no estan assolits perquè a dia d'avui hem de parlar de violència masclista, de desigualtat salarial, de les dones silenciades i de la pobresa que té rostre femení'.

Ester Martínez considera que les institucions han de fer una aposta per feminitzar els espais masculinitzats.

La moció que presenten els republicans al ple d'aquest dijous també inclou el decàleg per a la construcció de ciutats feministes. Un decàleg que inclou, entre altres, la petició de prioritzar la transversalitat de les polítiques feministes i avançar en el pressupost municipal des d'una perspectiva de gènere. També demana l'impuls d'un Pacte Local Contra les Violències Masclistes o el treball per una ciutat segura i lliure d'agressions sexuals a través d'una revisií urbanística i de l'impuls de mesures a l'espai públic.

 Publicat:
10-03-2020 / 15:09:18
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

La regidora d'ERC també s'hi ha referit a la dimissió del fins ahir conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, per la denúncia d'un cas d'assetjament sexual a Exteriors. Un fet que ahir destapava el diari Ara. Bosch s'ha vist obligat a dimitir per la mala gestió de l'afer protagonitzat pel seu excap de gabinet, Carles Garcias, denunciat per fer «un marcatge constant» a almenys vuit treballadores del Departament. Bosch ha demanat «disculpes» i ha admès no haver reaccionat «prou bé i ràpid». Ester Martínez ha aplaudit la decisió d'Alfred Bosch.    

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits