malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Més d'un miler de persones netegen les platges de Malgrat de Mar

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha donat les gràcies a totes les persones que han fet possible la neteja de 3 de les 4 platges del municipi, afectades pel temporal Glòria. L'activitat ha servit per fer un primer pas per netejar les platges. A banda de separar els impropis, com el plàstic o el ferro, de l'orgànic i la canya de la fusta, la iniciativa ha permès salvar tortuges autòctones protegides. També s'han trobat serps mortesPublicat:
03-02-2020 / 10:15:14
Actualitzat:
03-02-2020 / 10:57:02

Entitats i associacions malgratenques, escoles del municipi i empreses han participat aquest diumenge a la neteja de les platges de l'"Astillero", Malgrat Centre i la Conca, fins al Camí de Mas Bages, afectades pel temporal Glòria. Entre les més de mil persones que n'han pres part, també hi havia voluntaris de Santa Susanna, Palafolls, Pineda de Mar, Tordera, Blanes, El Masnou, Mataró, Sant Cebrià de Vallalta, Caldes de Montbui, Granollers, Santa Perpetua de la Mogoda, Sant Boi de Llobregat, Castellar del Vallès, Barcelona i Sant Fost de Campsentelles.

L'alcalde Joan Mercader ha assegurat que "cada granet de sorra que pot aportar cada malgratenc és una gran fita" i diu que aquesta feina "facilitarà poder fer la neteja". "Ens ha de servir per tenir clar que en el futur no podem actuar de la mateixa manera", ha afegit l'alcalde.

Els més de mil voluntaris que han participat de la neteja d'aquest diumenge han separat els impropis, com ara el plàstic o el ferro, de l'orgànic, i també les canyes de la fusta. L'activitat, a més, ha permès salvar tortugues autòctones protegides. Tres d'aquests animals s'han trobat a la platja l'"Astillero", just al tram on hi havia l'Escola Mare de Déu de Montserrat, el Grup Germanor i l'Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau. El cau també ha trobat una de les serps mortes que han aparegut a les platges.

Per tal de dur a terme la neteja de les platges, l'Ajuntament havia dividit la platja en 17 trams. A cada punt hi havia un o dos coordinadors identificats amb armilles grogues. La Lluïsa, una d'aquestes coordinadores, ha explicat a Ona Malgrat que la seva feina era ajudar a classificar els residus i resoldre els dubtes que poguessin sorgir per part dels voluntaris.

Ona Malgrat ha pogut recollir també el testimoni d'algunes de les persones que han pres part de la neteja d'aquest diumenge. Tots han volgut aportar el seu petit granet de sorra. "És una cosa que és de consciència de cadascú; és una cosa que quan ho veus t'espantes i has de col·laborar amb el que puguis", ha explicat un dels voluntaris.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits