malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Matí complicat a Rodalies pels desperfectes que ha causat el temporal Glòria a les infraestructures

Les línies R1 i RG1 són dues de les més afectades pel temporal Glòria. La circulació de trens entre Malgrat de Mar i Blanes estarà completament tallada, com a mínim sis mesos, per la caiguda del pont sobre La Tordera. Ara mateix hi ha servei amb quatre trens per hora i sentit entre l'Hospitalet de Llobregat i Mataró, i dos trens per hora i sentit entre Mataró i Malgrat de Mar. Renfe ha habilitat també un servei alternatiu per carretera per cobrir el servei entre Malgrat de Mar i Maçanet de la Selva. Per altra banda, la Generalitat ha reforçat el servei de bus que connectava els pobles del Maresme amb Barcelona a les poblacions de Pineda de Mar, Calella i Sant Pol de Mar. El portaveu del govern Jofre Serret ha demanat que s'augmenti aquest reforç també a Malgrat de Mar per reduir al màxim el "col·lapse".Publicat:
24-01-2020 / 11:00:09
Actualitzat:
24-01-2020 / 11:54:57

Els desperfectes que ha causat el temporal Glòria a les infraestructures ferroviàries han suposat avui diverses complicacions de mobilitat en tren. Segons ha informat Renfe, es treballa per recuperar parcialment la xarxa, però encara existeixen limitacions importants que no permeten normalitzar el servei. Ara mateix, a les línies R1 i RG1, dues de les més afectades per la borrasca, hi ha servei amb quatre trens per hora i sentit entre l'Hospitalet de Llobregat i Mataró, i dos trens per hora i sentit entre Mataró i Malgrat de Mar. Renfe ha habilitat també un servei alternatiu per carretera per cobrir el servei entre Malgrat de Mar i Maçanet de la Selva, que, segons les previsions, estarà interromput com a mínims sis mesos per l'ensorrament del pont sobre La Tordera entre Malgrat de Mar i Blanes.

Paral·lelament, la Generalitat de Catalunya ha decidit reforçar, a partir d'avui, el servei de bus que connecta les poblacions del Maresme amb Barcelona als municipis de Pineda de Mar, Calella i Sant Pol de Mar. S'ofereixen 22 expedicions diàries, 11 d'anada i 11 de tornada, amb sortides des de Pineda de Mar des de les 5:58h i fins les 20:28h, i des de Barelona amb sortides des de les 7:15h fins a les 21:45h. El servei l'opera l'empresa Segalés.

El portaveu del govern Jofre Serret ha demanat al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que també reforci el servei d'autobús a Malgrat de Mar per "poder donar resposta a les comunicacions" i evitar el "col·lapse".

Més de 5 MEUR per als ponts esfondrats

El conseller de Territori i Sosteniblitat, Damià Calvet, ha explicat que la Generalitat destinarà 5.300.000 euros per solucionar l'esfondrament dels ponts, el ferroviari i la carretera, que fins ara unien Blanes i Malgrat de Mar. Calvet ha reconegut que l'actuació no serà refer els ponts com estaven sinó construir-los de manera diferent per si es tornen a repetir els temporals com els d'aquests dies.

En aquest sentit, Jofre Serret ha assegurat que des del consistori continuaran "apretant" per tal de restablir les dues infraestructures. "Esperem que es faci amb la màxima celeritat possible", ha afegit Serret. En aquest sentit, Adif ha comunicat aquests dies que la reconstrucció del pont ferroviari s'allargarà, com a mínim, sis mesos.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits