malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: Corporació de Salut Maresme i Selva
Societat

[ÀUDIO] El CAP de Malgrat de Mar s'uneix avui al Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, els professionals del CAP de Malgrat de Mar han preparat una escenografia per donar visibilitat amb xifres concretes a les morts que s’han produït aquest 2019. A Catalunya, han estat 8 les dones assassinades i a tot l’Estat la xifra s’enfila fins a les 51 fins al mes d’octubre.

Segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la iniciativa del CAP de Malgrat es vol adreçar a la ciutadania i també als professionals de primària. D’una banda vol conscienciar la població que totes aquestes morts són evitables i de l’altra vol incidir en la formació dels professionals perquè estiguin preparats per fer una detecció precoç d’aquest tipus de violència.
 Publicat:
25-11-2019 / 11:19:24
Actualitzat:
25-11-2019 / 13:04:00

Els usuaris que avui visitin el CAP de Malgrat veuran que al terra dels passadissos hi ha les siluetes d’algunes de les dones assassinades a mans de les seves parelles, i cada figura va acompanyada d’unes estadístiques concretes, on s’hi pot veure el número de cada una de les dones mortes i també les conseqüències que aquesta violència representa per als fills i les famílies, com per exemple, el nombre d’infants orfes.

A més, pel centre també hi ha missatges de suport a les víctimes com: “no estàs sola, denuncia, ens volem lliures” o “ens volem vivies”. Així mateix a la porta d’entrada del centre de primària hi ha un gran llaç violeta i tots els professionals del CAP en porten un penjat a la solapa. Llaç que també ofereixen a cada usuari que es vista al centre i que vol sumar-se a la causa.

De cara als professionals, des del CAP de Malgrat es prepara una formació continuada. I és que l’atenció primària és una de les primeres portes per a la detecció d’aquesta violència. Per això, en aquesta formació es repassarà el protocol d’actuació dins de les consultes, també es repassaran els indicadors de sospita, els factors de risc o es debatran els dilemes o situacions ambigües amb les quals es pot trobar el personal sanitari.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits