malgratcomunicacio.cat

En directe

Imatge del CAP de Malgrat de Mar

[ÀUDIO] La campanya de vacunació contra la grip començarà dilluns vinent

La campanya de vacunació contra la grip començarà el proper dilluns 28 d’octubre als centres de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva. Les persones que necessitin o vulguin posar-se aquesta vacuna ho podran fer fins a finals de novembre. Enguany es farà especial incidència en les dones embarassades, que, segons els professionals de la salut, es vacunen poc, i les persones que fan serveis essencials per a la comunitat, com ara els agents de policia o els bombers.

L'Ajuntament col·labora enguany amb l'Àrea Bàsica de Salut de Malgrat-Palafolls amb la campanya de vacunació de la grip. Només un 47% de la població de 65 anys o més -col·lectiu de risc- de Malgrat de Mar es vacunar de la grip l'any passat. Per això i amb l'objectiu d'augmentar el nombre de vacunats d'aquest grup de persones, el CAP ha demanat la cessió d'espais públics. D'aquesta manera, professionals del CAP de Malgrat vacunaran al Mercat Municipal, l'Escola d'Adults Municipal Cases dels Mestres, Centre Cívic i Casal d'Avis de Can Campassol.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (JXCat-Malgat ens Mou), ha explicat "davant la preocupació dels professionals del CAP i de la pròpia regidoria que l'any passat només es vacunés un 47% de la població de més risc, vam decidir col·laborar per trobar la manera de fer-ho més fàcil i arribar a aquest col·lectiu en els espais que ells més freqüenten". Publicat:
25-10-2019 / 11:07:12
Actualitzat:
25-10-2019 / 17:59:41

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana amb facilitat d’una persona a una altra. A Catalunya, arriba amb l’hivern, normalment a partir de la segona quinzena de desembre, i s’incrementa durant les primeres setmanes de gener. La grip produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. La millor manera de prevenir la grip és, segons els professionals de la salut, amb la vacunació.

Jorge Montoya, metge de l’Àrea Bàsica de Salut de Malgrat de Mar i Palafolls, assegura que la campanya d’enguany anirà molt millor que l’anterior perquè, entre d’altres coses, la vacuna ha introduït canvis en la seva composició que haurien de fer-la més efectiva.

Qui s'ha de vacunar?

La vacunació contra la grip s’adreça especialment a persones que tenen un alt risc de complicacions si la pateixen com, per exemple, persones de més de 60 anys d’edat, els internats en institucions tancades, adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, els qui han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa d’algunes malalties, persones amb obesitat mòrbida, infants i adolescents tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic o dones embarassades. També s’han de vacunar les persones o grups que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, els qui realitzen serveis essencials per a la comunitat i els viatgers internacionals.

Montoya destaca que enguany es farà especial incidència en les dones embarassades, que es vacunen poc, i les persones que fan serveis essencials per a la comunitat, com ara els agents de policia o els bombers.

Les persones que necessiten rebre la vacuna de la grip s’han d’adreçar al seu centre d’atenció primària de salut. En el cas de Malgrat de Mar, poden apropar-se fins al CAP. La vacuna és gratuïta per a les persones a les quals els està indicada.

A l’espai de Salut de La Jungla de dimecres de la setmana vinent tractarem, precisament, el tema de la vacunació contra la grip amb el doctor Jorge Montoya, que ens en donarà més detalls.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits