malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: Corporació de Salut Maresme i Selva
Societat

[ÀUDIO] Els infants i joves diabètics de l'Alt Maresme es poden mesurar la glucosa sense haver de fer-se una punció

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva pot prescriure des del passat mes d'abril els dispositius de monitorització continua de glucosa als menors d'entre 0 i 18 anys amb diabetis tipus 1. Des de llavors i fins al setembre, s'han beneficiat d'aquesta tecnologia 36 pacients, 23 de poblacions de l'Alt Maresme i 13 de la Selva marítima. Una xifra que, segons explica el doctor Xavier Herrero, endocrinòleg de la CSMS, anirà en augment durant els propers mesos.

Aquest dispositiu permet un millor control de la malaltia perquè disminuint significativament els controls rutinaris capil·lars, la punxada al dit, es poden mesurar de forma continua durant les 24 hores del dia els nivells de glucosa al teixit i no a la sang.

 Publicat:
01-10-2019 / 12:26:48
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

El doctor Herrero ha subratllat els avantatges que comporta aquest sistema tant per als pacients com per als professionals. El dispositiu permet reduir de manera significativa el nombre de puncions i augmentar el confort del pacient, a més d'apoderar-lo perquè cada vegada té un coneixement més exhaustiu de la seva malaltia i pot actuar en conseqüència. A més, segons Xavier Herrero, el fet de tenir dades en temps real dels pacients també es un salt important per als professionals perquè poden dissenyar patrons i fer tractaments molt dirigits.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits