malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] En marxa la vaga de metges als Centres d'Assistència Primària

Els professionals dels centres d'atenció primària de tot Catalunya comencen avui una vaga que es podria allargar fins divendres si les reunions de mediació que es van fent no donen el seu fruït. De moment, la reunió de mediació a la seu de Treball del Sindicat de Metges i l'Institut Català de Salut per intentar evitar les aturades va acabar ahir a la nit sense acord. Les dues parts encara tenen posicions molt allunyades, però han fet alguns avanços. Avui dilluns es tornaran a trobar a les quatre de la tarda per continuar negociant.

De moment, es desconeix quina és la incidència de la vaga al CAP de Malgrat de Mar, a l'espera que els responsables de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva emetin un comunitat amb l'adhesió dels professionals sanitaris a aquesta vaga. 

 Publicat:
26-11-2018 / 10:26:54
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Els metges dels CAP denuncien una situació molt crítica d'excés de feina i condicions laborals precàries que repercuteix en la qualitat i la seguretat assistencials. Entre altres coses, reclamen limitar les visites diàries a 28. I que per fer aquestes visites tinguin un temps mínim de 12 minuts.

També demanen recuperar els 920 professionals perduts amb les retallades, la recuperació del poder adquisitiu perdut -que xifren en prop d'un 30%- i l'increment del pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial.

Més de 5.700 metges de primària de la salut pública i gairebé 10.000 de la sanitat concertada estan cridats a la vaga.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits