malgratcomunicacio.cat

En directe

La dissenyadora malgratenca Mònica Pera i el regidor de Cultura, Paco Márquez

Deu dies d'activitat intensa per Sant Roc

La Festa Major de Sant Roc 2018 començarà el 10 d'agost i s'allargarà fins el 19. Entre les principials novetats d'enguany hi ha la durada de la Festa Major, que inclou deu dies d'activitats, i la supressió del pregó. El programa d'activitats i el cartell, que ha elaborat la dissenyadora malgratenca Mònica Pera, s'han presentat aquest matí a la plaça d'Anselm Clavé.Publicat:
30-07-2018 / 12:17:07
Actualitzat:
30-07-2018 / 14:29:58

"L'any passat vam voler concentrar-ho molt i molt i ens vam trobar que algunes entitats quedaven fora del gruix de la Festa Major. És per això que aquest any hem intentat fer dos caps de setmana", ha explicat Paco Márquez, regidor de Cultura, a la presentació del programa i el cartell de la Festa Major d'enguany, que s'ha fet aquest matí a la plaça d'Anselm Clavé.

Sant Roc 2018, per tant, engegarà el 10 d'agost i es clourà el dia 19. Seran 10 dies d'activitat intensa que, segons el regidor, aconseguiran "que la gent no pari". "Cada dia hi haurà una activitat infantil i una activitat de música en directe", ha detallat Márquez.

Pel què fa a les activitats que s'han programat, la Festa Major d'enguany inclourà, entre d'altres, les tabalades i els correfocs dels diables, els concursos de pintura, els gegants, la trobada de motos antigues i la de puntaires, havaneres i sardanes, les barraquetes i les barraques, la gimcana nocturna La Malgratenca, la cursa del Miner de Ferro, el ball i el concert de Festa Major, el castell de focs artificials, l'ofici, l'exhibició castellera o el cinema a la fresca.

El que sí s'ha suprimit enguany és el pregó. En aquest sentit, Paco Márquez ha explicat que "la Festa dels Empestats es fa arrel de Sant Roc, del motiu pel qual Malgrat de Mar va escollir Sant Roc com a patró i, per tant, entenem que si la Festa dels Empestats, amb el temps, acaba sortint fora dels dies de Festa Major, el pregó hauria de ser aquesta festa en sí, que és un avançament del que és la Festa Major".

La 'R' de Roc centra el cartell de la Festa Major

La dissenyadora malgratenca Mònica Pera ha estat l'encarregada de fer el cartell de la Festa Major de Sant Roc d'enguany. Pera ha explicat que s'ha inspirat en quatre colors, cadascun dels quals representa un grup d'activitats diferents. El blau, el del mar, s'ha associat a les activitats infantils; el taronja, "de l'energia i la creativitat que es necessita per muntar la Festa Major", a l'esport; les activitats musicals s'agrupen amb el color magenta, "que representen l'amor i la passió"; i, finalment, el verd, de la natura, engloba les activitats més tradicionals.

"També volia que sortís representada l''R' de Roc, del nom del nostre patró, i volia que tingués molt de moviment i, per això, la vaig crear amb cercles", ha detallat Pera. La dissenyadora malgratenca ha destacat, a més, que el programa "té un format pràctic perquè es pot portar a la bossa o a la butxaca dels pantalons". "És net i clar; blanc, però combinat amb els colors; amb moltes imatges representant el més típic de la Festa Major", ha afegit Pera.

El programa d'aquest Sant Roc inclou, a més, un plànol del poble amb números i colors que permeten identificar amb facilitar el lloc on s'han programat els diferents actes de Festa Major.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits