malgratcomunicacio.cat

En directe


Una seixantena de persones participen a la Nit dels Ratpenats

La Nit dels Ratpenats va apropar els sons i l'activitat dels quiròpters a una seixantena de persones. El doctor en Biologia Jordi Serra-Cobo va guiar la proposta, juntament amb els voluntaris que van participar al primer projecte de la iniciativa Ciència Ciutadana. Uns aparells específics van permetre escoltar els ultrasons dels ratpenats. L'activitat va acabar al Parc Francesc Macià, on es va poder veure l'eclipsi lunar amb un telescopi.Publicat:
30-07-2018 / 11:00:01
Actualitzat:
30-07-2018 / 11:37:20

Amb els aparells d'ultrasons a les mans, els voluntaris del programa Ciència Ciutadana van mostrar divendres passat als participants a la Nit dels Ratpenats tot allò que havien après al llarg de la setmana al taller sobre els quiròpters, que havia impartit el doctor en Biologia Jordi Serra-Cobo. L'activitat va permetre escoltar i veure ratpenats de les espècies pipistrellus pipistrellus o de graner, que és més difícil de trobar. La proposta es va cloure al Parc Francesc Macià, on es va poder veure l'eclipsi lunar a través d'un telescopi.

Els voluntaris que han participat al primer projecte del programa Ciència Ciutadana s'encarregaran ara d'anar recollint dades relacionades amb els sons i l'activitat dels ratpenats durant un any. Després exposaran les xifres obtingudes.

Amb el programa Ciència Ciutadana, la regidoria de Medi Ambient vol implicar els malgratencs i malgratenques en tasques d'investigació científica com ara compartir mètode i recollir dades i resultats. La idea és transmetre hàbits i actituds responsables i promoure la sensibilització en el patrimoni local.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits