malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] Nou curs del Servei d’acollida itinerant del Consell Comarcal per a persones nouvingudes

El Servei d’acollida itinerant del Consell Comarcal del Maresme organitza un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per a persones nouvingudes a Malgrat de Mar. La formació s’impartirà els dimarts i els dijous de 18h a 20h a l’Escola d’Adults, a partir d’aquest dijous 22 de febrer i fins a mitjans de març.Publicat:
19-02-2018 / 14:52:52
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

El curs, totalment gratuït, consta de vuit sessions de dues hores cada una, en les que s’oferirà informació sobre la realitat social de Catalunya i de Malgrat de Mar, el funcionament dels serveis públics, els drets i deures de la ciutadania i la participació social.

Víctor Bassas, tècnic de Ciutadania del Consell Comarcal, ha explicat que el servei s’emmarca en la Llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya, aprovada l’any 2010 al Parlament i que regula, entre d’altres, la formació lingüística i de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Bassas ha afegit que el temari del curs s’enfoca al coneixement dels recursos que hi ha al territori, com ara el sistema educatiu català, així com a ensenyar l’organització de les administracions catalanes i els cossos policials. També inclou l’apartat de convivència i participació en el teixit social i la formació en la Llei d’estrangeria.

El Consell Comarcal implementa aquest servei a diferents ajuntaments del Maresme, entre aquests el de Malgrat de Mar. El tècnic de Ciutadania ha destacat que, fins al moment, 65 persones ateses en el servei han mostrat interès per realitzar la formació. Bassas ha recordat que no és la primera vegada que el curs es fa al municipi i que, per tant, s’espera una bona resposta en el número de participants, que es calcula al voltant de la quarantena.

Les inscripcions ja són obertes i es poden tramitar personalment a Serveis Socials (Can Feliciano), trucant al 93 741 16 16 (extensió 413) o al 673 35 25 44 o bé a través del correu electrònic servei.acollida@ccmaresme.cat.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits