malgratcomunicacio.cat

En directe


Un centenar de persones participen a les sessions informatives per la consulta de l'àrea comercial

Tècnics de l'Ajuntament de Malgrat de Mar van explicar ahir al vespre a l'Arxiu Municipal la proposta que ha presentat l'empresa Espace Retail, SL per a desenvolupar una àrea comercial a Escultor Clarà. També van respondre les preguntes del públic assistent, que va mostrar la seva preocupació pels costos que podria implicar pel municipi desenvolupar l'àrea comercial, l'increment de població que suposaria la construcció dels habitatges previstos o quins establiments comercials hi hauria i quin impacte podrien provocar en el comerç local.Publicat:
11-07-2017 / 08:13:11
Actualitzat:
11-07-2017 / 11:34:54

La sessió informativa d'ahir va servir per tal que els tècnics de l'Ajuntament exposessin la proposta que fan els inversors privats, que preveu destinar 15.767 metres quadrats de sostre per a usos comercials, dels quals 1.000 metres quadrats s'ubicaran a les plantes baixes dels edificis destinats a habitatge. La resta es repartirà en sis parcel·les on s'hi projecten set establiments, tant de venda com de restauració.

El projecte també inclou la construcció de 260 habitatges, itineraris per a bicicletes i un nou accés a la població des de la carretera N-II. En aquest sentit, es preveu la construcció d'una rotonda a la mateixa carretera que implicarà la creació d'un nou vial a Escultor Clarà d'una amplada de 30 metres.

Els tècnics van respondre, a més, les preguntes que els van fer les persones assistents. En relació al cost que podria suposar per l'Ajuntament desenvolupar aquesta àrea comercial, els tècnics van assegurar que no en té cap d'implantació, només de manteniment de les zones verdes o dels vials. Pel què fa al creixement de la població, van dir que la previsió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ja contempla aquest increment. Finalment, sobre el tipus de comerç que hi haurà a la zona, els tècnics van destacar que els inversors no han donat explicacions de què s'hi posarà i que, com que no s'ha fet cap estudi, es fa difícil determinar l'impacte que podrà tenir pel comerç local. En relació a aquest tema, els tècnics de l'Ajuntament van recordar, però, que la consulta es fa per proposar un canvi en l'ús comercial i no per decidir quins establiments hi haurà.

El públic també es va interessar per la preservació de les dues pilones que hi ha a la zona, que l'Ajuntament va assegurar que es tenia en compte, i pel 9% de sostre que es reserva per a ús hoteler.

Ramir Roger (ERC), regidor de Participació i Atenció Ciutadana, s'ha mostrat molt satisfet amb les sessions d'ahir. Roger ha explicat que la voluntat era "intentar donar la màxima informació i ser propositius a l'hora d'informar la ciutadania". "Crec que tothom va poder consultar i preguntar els dubtes que tenia i això va servir per aclarir qüestions puntuals i tècniques relacionades amb l'urbanisme, del qual no en tenim coneixements profunds", ha afegit Roger.

Els malgratencs i malgratenques podran decidir si es desenvolupa o no aquest sector els dies 20 i 21 de juliol de 9h a 14h a l'Ajuntament, i el 22 de juliol entre les 9h i les 20h a l'Ajuntament, al Centre Cívic del Castell i La Verneda, a Serveis Personals a Can Feliciano i a l'Arxiu Municipal. Les persones amb dret a participar a la consulta són les majors de 16 anys inscrites al padró municipal d'habitants de Malgrat de Mar a data de 30 de juny de 2017.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits