malgratcomunicacio.cat

En directe

Imatges del resultat de l'ordenació. Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar.

La consulta sobre l'àrea comercial d'Escultor Clarà es farà els dies 20, 21 i 22 de juliol

"Estàs d'acord que l'Ajuntament de Malgrat de Mar modifiqui el planejament del sector Escultor Clarà (PP7) per al desenvolupament i ús comercial de la zona?" Aquesta serà la pregunta que podran respondre els malgratencs i malgratenques els dies 20, 21 i 22 de juliol. La consulta popular, la primera que es farà a Malgrat de Mar d'aquest tipus, tindrà un cost d'uns 9.000 euros.

 Publicat:
20-06-2017 / 08:27:00
Actualitzat:
20-06-2017 / 10:40:57

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ja ha convocat la consulta popular per preguntar a la ciutadania el seu parer sobre el desenvolupament de la zona de l'Escultor Clarà. La proposta que fan els inversors privats preveu destinar 15.767 metres quadrats de sostre per a usos comercials, dels quals 1.000 metres quadrats s'ubicaran a les plantes baixes dels edificis destinats a habitatge. La resta es repartirà en sis parcel·les on s'hi projecten set establiments, tant de venda com de restauració.

El projecte també inclou la construcció de 260 habitatges, itineraris per a bicicletes i un nou accés a la població des de la carretera N-II. En aquest sentit, es preveu la construcció d'una rotonda a la mateixa carretera que implicarà la creació d'un nou vial a Escultor Clarà d'una amplada de 30 metres.

Els malgratencs i malgratenques podran decidir si es desenvolupa o no aquest sector els dies 20 i 21 de juliol de 9h a 14h a l'Ajuntament, i el 22 de juliol entre les 9h i les 20h a l'Ajuntament, al Centre Cívic del Castell i La Verneda, a Serveis Personals a Can Feliciano i a l'Arxiu Municipal. Les persones amb dret a participar a la consulta són les majors de 16 anys inscrites al padró municipal d'habitants de Malgrat de Mar a data de 30 de juny de 2017.

Ramir Roger (ERC), regidor de Participació Ciutadana, ha destacat la importància de poder "implementar una forma de participació ciutadana a través de la democràcia directa" per tal de decidir sobre un projecte que planteja "un desenvolupament d'un sector del municipi de gran abast". "Les activitats que s'hi proposen, a més, també poden suposar un condicionant pel futur del poble tant pel què fa als habitatges com als comerços", ha afegit Roger.

Segons la legislació vigent, la consulta no pot ser vinculant per a l'Ajuntament. Tot i això, el govern municipal s'ha compromès "a acceptar el resultat de la consultar i a obrar conseqüentment". El regidor de Participació Ciudana diu que "sigui quin sigui el percentatge de participació aquesta ha de ser la determinació que faci la gent de Malgrat i una de les nostres funcions és garantir que els nivells de participació arribin a uns percentatges el màxims d'alts possibles".

Pel què fa al cost de la consulta, Roger ha detallat que 5.000 euros s'utilitzaran "per fer la campanya informativa i per imprimir tot el material necessari". "La Llei de consultes determina que també s'han de remunerar les tasques de les persones que pariticipin en tota la logística i que estiguin a les meses i, per tant, entre tot plegat comptem que anirem a l'entorn d'uns 9.000 euros".

Candidatures per fer campanya

Les organitzacions interessades en fer campanya en relació al desenvolupament d'Escultor Clarà poden sol·licitar-ho fins el 30 de juny. Poden participar a la consulta les organitzacions socials o professionals amb personalitat jurídica, lligades amb l'objecte de la consulta, i les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament.

Per poder fer campanya cal que es registri a l'Ajuntament la sol·licitud i tota aquella documentació que permeti verificar la relació entre el seu objecte social i el de la consulta. Serà la Comissió de Control que s'ha creat qui decidirà, finalment, si les organitzacions que ho han demanat poden fer campanya.

La campanya, que informarà i permetrà el contrast d'opinions, començarà l'endemà del dia de la publicació del decret de convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i acabarà el 20 de juliol a la mitjanit.

 

 

 

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits