malgratcomunicacio.cat

En directe

Imatge aèria de la finca de Can Palomo. Foto: Google Maps.

El PSC ofereix els seus sis vots a ERC per comprar Can Palomo

El PSC ha explicat que va ser ERC qui ara fa un any va informar al govern que la finca de Can Palomo es venia i qui va suggerir que es catalogués o es fes una modificació urbanística per protegir-la. Els socialistes diuen que amb la moció de censura la compra ha quedat aturada, tot i que PSC va oferir a Ramir Roger, portaveu d'ERC, que tirés endavant, amb el seu suport, la modificació urbanística que l'anterior govern tenia preparada. PSC torna demanar a ERC que "prioritzi aquest projecte dins d'aquestes inversions".Publicat:
24-05-2017 / 08:36:27
Actualitzat:
24-05-2017 / 11:56:35

"Junts per Malgrat i ERC van estar informats en tot moment", ha explicat l'exalcalde socialista Joan Mercader, que ha detallat que durant l'any passat es va aconseguir una subvenció de 800.000 euros de la Diputació de Barcelona per comprar la finca, es va tancar el preu amb la propietat i se li va proposar un conveni. Mercader també ha explicat que després es va començar a estudiar la modificació urbanística que havia de servir per protegir Can Palomo.

L'exalcalde ha lamentat que l'actual govern (JXM, ERC, PDeCAT i CUP) hagi decidit canviar de destí la subvenció i l'utilitzi per construir una pista polivalent que, segons Mercader, es podia haver finançat amb el superàvit del consistori.

Davant d'aquesta situació, el PSC "torna a demanar a ERC que no sigui un subjecte passiu ni un observador en aquest pacte de govern i prioritzi aquest projecte dins les inversions perquè sis més tres fan nou i es podria tirar endavant aquesta modificació urbanística i aquesta compra si realment hi ha la voluntat política per fer-ho". "Poden crear aquesta regidoria de Patrimoni però l'inicien tirant per terra, en només cent dies, les negociacions que han durat un any amb la propietària", ha afegit l'exalcalde.

L'anterior govern (PSC i JXM) volia adquirir la finca coneguda amb el nom de Can Palomo, situada entre els carrers Joan Maragall, Verge de Montserrat, Pintor Fortuny i avinguda del Bon Pastor, que inclou dues cases i una extensió de terreny, amb la intenció d'ubicar-hi l'oficina de Turisme, així com un museu dedicat a la figura de Fèlix Cardona. La finca s'havia de comprar enguany per un import de poc més d'1 milió d'euros, dels quals la Diputació de Barcelona n'aportava 800.000 euros -inclosos en les inversions per al 2017. La resta, una mica més de 200.000 euros, ho havia de pagar l'Ajuntament.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits