malgratcomunicacio.cat

En directe

Integrem per la Igualtat participa en l'organització dels actes del 25 de novembre.

Neix l'associació Integrem per la Igualtat a Malgrat

L'entitat pretén ser un suport per a col·lectius minoritaris com ara gais, lesbianes, persones transgèneres, bisexuals, entre d'altres. També ajudarà les víctimes de la violència de gènere, el racisme, l'assetjament escolar, laboral o cibernètic, o l'abandonament. Integrem per la Igualtat neix coincidint amb la proximitat del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.Publicat:
09-11-2016 / 12:41:23
Actualitzat:
09-11-2016 / 14:10:29

La iniciativa de crear una associació com Integrem per la Igualtat a Malgrat de Mar va sorgir de la Regidoria d'Igualtat i Gent Gran, que havia detectat la necessitat de construir una entitat per treballar la integració i la igualtat al municipi. Aquesta voluntat es va unir amb la d'una dotzena de malgratencs i malgratenques, que han decidit fer realitat el projecte. Alberto López, responsable de coordinació d'Integrem per la Igualtat, ha explicat que "són una organització sense ànim de lucre que pretén ser una plataforma d'ajuda per a diferents minories socials que poden tenir risc d'exclusió al poble". "Som una mena de pont per a poder reconduir les persones als llocs adequats per a rebre l'ajuda que necessiten", ha afegit López.

Integrem per la Igualtat és la primera entitat del Maresme que inclou els col·lectius de gais, lesbianes, bisexuals i persones transgènere. En aquest sentit, López ha avançat que la intenció de l'associació és convertir-se en un referent a la comarca per a aquestes persones.

Tot i que s'acaba d'estrenar, l'entitat ha tingut una bona acollida entre els malgratencs i malgratenques. Alberto López diu que "cada setmana s'hi suma gent".

 

Zapatos Rojos

Una de les primeres activitats en les quals ha pres part Integrem per la Igualtat és la mostra d'art visual Zapatos Rojos de l'artista mexicana Elina Chauvet. La proposta ha permès recollir més de 300 parells de sabates, que s'exposaran el 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, pels carrers del centre del poble.

L'associació ha participat en els dos tallers que s'han organitzat per pintar les sabates de color vermell i n'han programat un tercer per aquest dissabte 12 de novembre al matí a les Peixateries Velles.

Zapatos Rojos és un projecte que va néixer l'any 2009 a Ciudad Juárez, amb 33 parells de sabates donats per dones, moltes d'elles familiars de dones desaparegudes o víctimes del feminicidi. Des de llavors, la mostra ha recorregut altres ciutats com Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit. Es tracta d'una obra que vol obrir el debat i la reflexió social sobre la violència vers les dones. Elina Chauvet, arquitecta de formació i artista autodidacta, va perdre la seva germana víctima de la violència de gènere. Del dolor propi va néixer aquesta especificació del dolor col·lectiu.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits