malgratcomunicacio.cat

En directe


14 lavabos del poble, inclosos a la campanya 'No puc esperar!'

13 equipaments municipals públics i un establiment del poble ja s'han adherit a la campanya No puc esperar! de l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya la Unitat de MII de l'Hospital Doctor Josep Trueta, pensada per a persones que, per algun problema mèdic no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. L'Ajuntament es reunirà properament amb els hotelers i els comerciants per animar-los, de nou, a adherir-se a la iniciativa.Publicat:
05-10-2016 / 10:35:08
Actualitzat:
05-10-2016 / 12:16:59

A través de la campanya No puc esperar! l'ACCU Catalunya arriba a acords de col·laboració amb establiments i equipaments per tal que autoritzin l'ús dels seus lavabos de manera gratuïta i el més ràpidament possible als portadors de la targeta que els identifica com a persones que, per algun problema mèdic no contagiós, necessiten fer ús d'un lavabo de manera urgent. Àngels Roca, coordinadora del projecte, ha explicat que "l'essència de la proposta és ajudar normalitzar la vida dels malalts".

Els 14 lavabos que es poden usar en el marc del projecte són els de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Parc del Castell, biblioteca La Cooperativa, Arxiu Municipal, Pavelló Municipal de l'avinguda de Tarragona, pavelló Germans Margall, Camp Municipal d'Esports, oficina de turisme de Ca l'Arnau, Arxiu Muncipal, Parc de Can Campassol, àrea de Serveis Personals, Escola d'Adults i cafè La Riera.

Les persones que vulguin aconseguir la targeta, que és gratuïta, s'han d'adreçar als metges dels hospitals col·laboradors, 17 arreu de Catalunya, i demanar-la. Roca considera "que els metges són les úniques persones que poden saber l'estat d'un pacient i quan necessita la targeta". D'aquesta manera, segons la coordinadora, es garanteix el seu ús responsable.

El web www.nopucesperar.cat recull tota la informació del projecte i la ubicació dels 17 hospitals col·laboradors, ajuntaments, equipaments, restaurants, bars, comerços i altres establiments adherits a la campanya. No puc esperar! també disposa d'una aplicació per a dispositius mòbils, que localitza els lavabos inclosos més propers i l'itinerari per arribar-hi.

El projecte compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Societat Catalana de Digestologia, GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa), l'Institut Català de la Salut, Gremi de Restauració de Barcelona i Foment del Treball Nacional.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits