malgratcomunicacio.cat

En directe

La consulta que ajuda a deixar de fumar s'ofereix cada dimecres al CAP de Malgrat.

Malgrat de Mar s'afegeix al Dia Internacional sense Fum, que se celebra avui

Cada 31 de maig se celebra el Dia Internacional sense Fum. A l'estat espanyol, aquesta data tanca la Setmana sense Fum, que va començar el 24 de maig. El CAP de Malgrat de Mar ha aprofitat aquests dies per donar a conèixer la consulta específica que ofereix als fumadors per deixar l'hàbit. La doctora Carme Pascual i la infermera Begoña López ofereixen el servei cada dimecres a la tarda.
 Publicat:
31-05-2016 / 07:45:30
Actualitzat:
30-05-2016 / 12:41:33

La consulta que ofereix el CAP de Malgrat de Mar per ajudar els fumadors a deixar l'hàbit es va posar en marxa l'any 2008. Des d'aleshores, centenars de persones han demanat ajuda a la doctora Carme Pascual i a la infermera Begoña López, les responsables del servei, per deixar de fumar. López ha explicat que un cop a la setmana, els dimecres, atenen els fumadors que volen deixar de ser-ho. En la consulta "es crea una història als pacients per conèixer quina relació han tingut amb el tabac al llarg de la seva vida i se'ls assessora sobre el tractament que poden seguir. Després, se'ls fa un seguiment".

López ha comentat que "tot i que a la consulta no fan miracles, està demostrat que el fet de deixar de fumar amb ajuda incrementa les opcions d'èxit". La infermera ha afegit que el que és imprescindible a l'hora de deixar l'hàbit és tenir força de voluntat. És una opinió que comparteix la doctora Carme Pascual, que ha afegit que "els usuaris que acaben el tractament amb èxit són els més constants". En aquest sentit, la doctora ha reconegut que hi ha fumadors que recauen, entre d'altres coses, "per estrès o perquè han viscut un fet puntual que els ha generat tensió". Alguns dels usuaris que recauen, però, tornen a la consulta per intentar deixar-ho de nou.

Per visitar-se a la consulta que ofereix el CAP de Malgrat de Mar cada dimecres a la tarda, només cal trucar al centre, al 93 761 95 00, i demanar hora. A més, també tenen a la seva disposició la pàgina de Facebook Tabac Csms, que ofereix informació relacionada amb la consulta, el tabac i les opcions per deixar l'hàbit.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits