malgratcomunicacio.cat

En directe

D'esquerra a dreta: Maria Carme Ponsa, Joan Mercader i Jofre Serret

Inauguren la passera sota l'N-II de Can Palomeres

L'obra, llargament reivindicada pels veïns, facilita la connexió entre els dos extrems del barri de Can Palomeres. Ha costat 222.000 euros i ha possibilitat la renovació d'alguns elements urbans, com els fanals, que ara són amb tecnologia led.Publicat:
16-01-2016 / 14:57:24
Actualitzat:
16-01-2016 / 15:20:59

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha inaugurat aquest dissabte al matí la passera sota la carretera N-II que connecta els dos extrems del barri de Can Palomeres. A l'acte, que ha consistit en una passejada per la passera i parlaments a la plaça de Les Mines, han assistit diversos regidors del consistori i veïns.

L'alcalde ha explicat que "aquesta era una demanda històrica dels veïns que tenien dificultats per accedir a la resta del barri i del municipi ja que hi havia unes escales que no complien amb la normativa. A més és un barri en el que viu molta gent gran i molta mobilitat reduïda". "Si volem potenciar les Mines de Can Palomeres aquest és un accés principal per tal que totes les persones puguin accedir a la muntanya", ha afegit Joan Mercader.

Per la seva part, la presidenta de l'Associació de veïns de Can Palomeres, Natividad Lázaro, ha dit que "el barri s'ha d'anar renovant i hi havia moltes persones que per anar a l'altre costat havia de creuar la carretera i baixar les escales i d'aquesta manera és molt més còmode. A més, hi ha molta gent gran en aquest barri. Moltes vegades no anàvem a l'altre costat si no era en cotxe".

Les obres han permès remodelar i adaptar el pas per tal que compleixi la normativa vigent en matèria d'accessibilitat i no discriminació d'ús dels espais públics. Els desnivells existents s'han salvat amb rampes. El projecte de millora també ha inclòs la remodelació d'alguns serveis existents com l'enllumenat públic, la xarxa de drenatge i la de reg, així com també tasques d'enjardinament al voltant del pas.

Pel que fa a la il·luminació, en aquesta obra de remodelació s'han instal·lat els primers fanals que funcionen amb tecnologia led al municipi. S'han col·locat quatre nous fanals a la passera. Els nous fanals consumeixen 36 watts d'energia cadascun i els antics més de 70, el que suposa un estalvi energètic de més del 50%. L'alcalde ha avançat que aquest tipus d'il·luminació s'anirà instal·lant de forma progressiva a tot el municipi. El següent espai on es col·locaran fanals led serà a l'Avinguda dels Pins, cap al mes de febrer.

Les obres han tingut un cost de poc més de 222.000 euros, un 21% menys del licitat inicialment. L'obra es va posar en marxa el passat mes d'agost i es va enllestir a final del mes d'octubre.

Galeria d'imatges

Inauguració de la passera de Can Palomeres Inauguració de la passera de Can Palomeres Inauguració de la passera de Can Palomeres Inauguració de la passera de Can Palomeres Passera de Can Palomeres

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits