malgratcomunicacio.cat

En directe

El ple de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Foto: Premsa Ajuntament

Les retribucions dels regidors del govern centren el debat del primer ple del mandat

L’Ajuntament ha celebrat una sessió extraordinària que ha servit per aprovar el cartipàs municipal, la constitució dels grups municipals, els sous dels membres de l’equip de govern i els representants del consistori en diversos òrgans i institucions.Publicat:
09-07-2015 / 10:45:49
Actualitzat:
09-07-2015 / 10:49:00

Els sous que percebran l’alcalde i els vuit regidors de l’equip de govern ha estat el punt que més debat ha originat entre govern i oposició en el primer Ple municipal del mandat 2015-2019.

El portaveu d’ERC, Ramir Roger, ha explicat en la seva intervenció que “els sous que proposa l’equip de govern estan allunyats del que seria recomanable si el que realment hem vingut a fer és posar-nos a disposició dels nostres conciutadans. Una major contenció hagués estat més positiva en la tasca de dignificar la política”.

Per Núria Casajuana, regidora de la CUP, el sou que percebran els regidors de govern amb dedicació exclusiva “s’ajusta aproximadament a les 2,5 vegades el sou mínim interprofessional que proposàvem però el sou de l’alcalde és el màxim que la llei li permet”. Casajuana també ha preguntat a Joan Mercader que “si el topall fos més alt també optaria per posar-se el màxim”. Per altra banda la portaveu de la Candidatura d’Unitat popular ha expressat el rebuig del seu grup cap a la dedicació exclusiva dels regidors Miquel Àngel Ruiz (Esports) i Albert Cuní (Cultura i Joventut).

Per CiU el debat dels sous en política "és populista i el que realment és important és que els regidors facin la feina que hagin de fer, independentment de la seva retribució". Carme Ponsa, portaveu de JuntsxMalgrat, ha explicat que el regidor d’Esports donarà suport als altres dos regidors de JuntsxMalgrat i ha explicat que el seu partit ha vingut per treballar pel poble.

Per la seva banda, l’alcalde Joan Mercader ha explicat que dignificar la política no és baixar-se el sou sinó percebre els diners que toquen per la feina feta ja que "si volem millorar les condicions de les persones que cobren 600 ó 1.000 euros al mes per treballar dotze hores no podem fer el contrari". Mercader també ha defensat que el sou de l’alcalde sigui un 13% més baix que el l'anterior alcaldessa Conxita Campoy i una disminució d’un 10% de les dedicacions exclusives. Per altra banda, l'alcalde ha replicat a ERC que "hauria de predicar amb l'exemple i aplicar-se algun tipus de rebaixa", en referència a les retribucions del grup municipal. Mercader també ha defensat la dedicació exclusiva dels regidors d'Esports i Cultura perquè "són dues àrees que volem promocionar i hem cregut convenient reforçar-les".

La sessió plenària, que ha omplert la sala de plens de l'Ajuntament, ha servit també per aprovar el cartipàs municipal, per fer la constitució dels grups municipals i per nomenar els representants del consistori en diversos òrgans i institucions.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits