malgratcomunicacio.cat

En directe


Comença una campanya de la renda marcada per la pandèmia i els ERTO

Fins el 30 de juny es pot presentar la declaració de la renda. Els ERTO i els ajuts per combatre la pandèmia marcaran la campanya, que comença avui. Els treballadors en ERTO hauran de fer la declaració de l'IRPF si guanyen més de 14.000 euros l'any perquè han tingut dos pagadors –l'empresa i el SEPE. Els experts alerten que la gran majoria haurà de pagar perquè l'organisme no ha practicat retenció als pagaments de l'atur i alguns, fins i tot, hauran de tributar uns diners que no han rebutPublicat:
07-04-2021 / 11:42:17
Actualitzat:
07-04-2021 / 13:01:06

Durant la declaració del 2020 es manté l'obligació de declarar l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, l'IRPF, si s'han percebut més de 22.000 euros anuals bruts o en el cas que la persona hagi perdut la vida. Aquesta quantitat baixa fins als 14.000 euros si s'ha cobrat de més d'un pagador que superi els 1.500 euros cadascun. Seria el cas, per exemple, d'una persona que hagués cobrat tant el salari habitual com prestacions del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). El govern espanyol ha aprovat avui, precisament, l'Ordre Ministerial que permet fraccionar el pagament de l'IRPF en sis mesos per aquells treballadors que l'any passat van estar en ERTO.

En relació als pagaments indeguts als ERTO, l'Agència Tributària especifica que els empleats que sàpiguen del cert quin és l'error en el pagament poden declarar la quantitat que tocaria i no la que han rebut. Els qui no tinguin aquesta informació, hauran de tributar ingressos de més o de menys i fer una declaració rectificativa quan el SEPE comuniqui quin és l'import correcte. D'aquesta manera, hi haurà persona que declarin uns diners que no han arribat mai al seu compte corrent, però que figuren a les seves dades fiscals.

Per altra part, les mares treballadores amb fills menors de tres anys que poden restar-se 1.200 euros anuals, amb l'increment de 1.000 euros més per guarderia, perdran aquest dret durant el període en què han estat en un ERTO total. Sí que tindran dret a aquestes deduccions si l'expedient ha sigut parcial. Estar en ERTO, però, no comportarà cap canvi en les deduccions per famílies nombroses, per ascendent amb dos fills i per discapacitat dels pares, fills o cònjuges.

Com a novetat en la campanya de la renda d'enguany hi ha el fet que els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital es veuran obligats a tramitar una declaració de renda. Si aquesta subvenció, juntament amb les rendes mínimes d'inserció de les comunitats autònomes o ajudes de les entitats locals, no supera els 11.279,39 euros estarà exempta de tributació. La norma afegeix, a més, que tots els membres del grup de convivència que es beneficiïn d'aquest IMV hauran de fer la declaració.

Els canvis en els preus dels arrendaments també es veuran reflectits a la declaració de l'IRPF del 2020. Els propietaris que hagin pactat una rebaixa del lloguer i que puguin demostrar-la per escrit podran declarar el que han cobrat en realitat. A més, si la renda no s'ha pogut pagar, el propietari podrà evitar tributar pels rebuts no cobrats durant els últims tres mesos de l'any.

Aquesta norma també s'aplica a les factures impagades dels autònoms, que podran deixar de tributar els rebuts no cobrats en els darrers tres mesos i no en els ultims sis, tal com era habitual. Els treballadors per compte propi han de declarar com a activitat econòmica els ajuts que han rebut però, en canvi, hauran de qualificar les prestacions per cessament d'activitat com a rendiments de treball.

Els dies de durada de l'estat d'alarma i de les restriccions que han obligat a tancar els negocis no es calcularan com a base imposable del rendiment anual d'aquests empresaris autònoms que fan servir el mètode d'estimació objectiva.

 

 

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits