malgratcomunicacio.cat

En directe

Foto: ASPRONIS
Societat

[ÀUDIO] La Fundació ASPRONIS impulsa un estudi pioner sobre el retorn social i econòmic del servei d'atenció precoç

Un estudi que s'ha fet amb en el marc del 40è aniversari del Centre de Desenvolupament Infantil d’Atenció Precoç (CDIAP) de la Fundació ASPRONIS, celebrat al 2019, i que l’entitat amb seu a Blanes va encarregar a dues consultores. Es tracta, segons un comunicat d'ASPRONIS, d' una anàlisi pionera amb l’objectiu d‘identificar i quantificar els beneficis socials i econòmics de cada euro invertit en els Serveis d'Atenció Precoç com el que gestiona, en concert amb la Generitat de Catalunya.

Fins ara, se sabia que les actuacions en la primera infància suposen un guany qualitatiu molt important en el desenvolupament de la població infantil i s’intuïen grans estalvis econòmics i de recursos futurs en aquest segment de població. No obstant, mai abans s’havien quantificat ni valorat des del punt de vista del retorn de la inversió en el servei.

L’anàlisi encarregada per la Fundació ASPRONIS s’ha dut a terme mitjançant la metodologia SROI (Retorn Social de les Inversions). Les dades obtingudes mitjançant enquestes a famílies i grups d’interès apunten a un retorn de la inversió pública de 3’5 vegades el seu valor econòmic i un 36% de retorn social, entre molts d’altres beneficis intangibles pel que fa al benestar i la qualitat de vida dels infants i les seves famílies. Aquestes evidències fan guanyar pes al posicionament i l’argumentació de les necessitats de recursos i reivindicacions d’aquests serveis davant l’administració o finançadors privats. Un estudi que s'ha presentat aquest matí a través d'un webinar en què hi han participat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el director i la presidenta, respectivament, de la Federació Dincat i la UCCAP, Carles Campuzano i Gemma García i el director general d'ASPRONIS, Francesc Durà.Publicat:
21-01-2021 / 16:43:37
Actualitzat:
22-01-2021 / 13:22:25

L’anàlisi presentat suposa un punt de partida per a un estudi més ampli i profund que ajudi a progressar i millorar els serveis d’atenció precoç, i evidenciï les necessitats que cal atendre amb més esforços i recursos com a guanys i estalvi de futur. Al 2019, van ser atesos en atenció precoç 42.336 infants arreu de Catalunya, dels quals 1.269 als CDIAP ASPRONIS de Blanes i Santa Coloma de Farners, des d’on dona cobertura a tota la comarca de la Selva i els cinc municipis més al nord del Maresme.

Els CDIAP de Catalunya són dispositius clínics i d’atenció precoç adreçat a la primera infància (infants de 0 a 6 anys) i les seves famílies, de caràcter públic, universal i gratuït que formen part de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública de la Generalitat. L’atenció precoç és el conjunt d’intervencions interdisciplinàries dirigides als infants atesos, les famílies i l’entorn per a la prevenció, la detecció, el diagnòstic i el tractament de trastorns o problemes en el desenvolupament que afecten o té el risc de patir la població infantil.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits