malgratcomunicacio.cat

En directe

Carles Garcia, als estudis d'Ona Malgrat

[ÀUDIO] Carles Garcia: "Hem de crear consciència que els arbres són els nostres veïns"

A Malgrat de Mar hi ha uns 4.900 arbres, dels quals uns 1.400 estan al carrer i la resta, en diferents espais. Aquesta setmana ha començat la campanya de poda 2021 que contempla l'actuació en gairebé un miler d'arbres de diversos indrets del municipi. Una tasca que s'ha de fer perquè, tal i com explica Carles Garcia, responsable del Servei d'Espais Verds de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, els arbres "són éssers vius que creixen, es belluguen i canvien de volum i forma"Publicat:
12-01-2021 / 11:20:24
Actualitzat:
12-01-2021 / 13:12:07

Els arbres aporten beneficis a la ciutadania com, per exemple, fan ombra, permeten millorar el rendiment de les calefaccions i refrigeracions dels edificis, milloren la qualitat de l'aire que respirem, redueixen la intensitat de les ones de soroll, absorveixen la calor tèrmica que produeixen les voreres, l'asfalt i les façanes, o disminueixen i regulen la velocitat de les gotes d'aigua, entre d'altres. "Si considerem que aquests veïns nostres, els arbres, ens donen aquests beneficis els hem de cuidar i mimar", assegura Garcia. En aquest sentit, la poda de l'arbrat és imprescindible.

Els treballs d'esporga de l'arbrat viari, que han començat aquest dilluns i s'allargaran uns tres mesos, es realitzaran a un miler d'arbres. Totes les restes vegetals produïdes es trituraran i s'incorporaran com a encoixinat als parterres dels espais verds del municipi. D'aquesta manera, també es col·labora en el tancament del cicle de la matèria orgànica.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits