malgratcomunicacio.cat

En directe

Una captura de la sessió virtual del ple d'ahir

El ple condemna la violència envers les dones

El ple municipal de novembre, que es va celebrar ahir telemàticament, va començar amb un minut de silenci en record de la veïna de Lloret de Mar assassinada per la seva parella. Després es va fer la lectura d'un manifest per part de tots els grups polítics municipals amb representació al consistori per condemnar la violència envers les dones. El manifest rebutjava tot tipus de violència, sigui física, sexual o psicològicaPublicat:
20-11-2020 / 12:40:58
Actualitzat:
20-11-2020 / 13:27:53

Una representant de cada partit polític va llegir un fragment del manifest, que recordava també que, segons l'Organització Mundial de la Salut, la violència de gènere suposa "un problema de salut pública i constitueix una violació flagrant dels drets humans més elementals i és un reflex d'una societat construïda sobre la desigualtat entre els sexes".

El text també demanava i comprometia a l'Ajuntament, entre d'altres coses, a reforçar i invertir en els serveis públics i prioritzar l'atenció primària; fomentar l'adopció de mesures sociosanitàries i econòmiques amb una perspectiva feminista; i apostar per la sensibilització, visibilització i educació en valors feministes.

Per altra part, el ple d'ahir també va servir per aprovar la revisió anual del Padró Municipal d'Habitants que, a data 1 de gener de 2020, suma 18.841 habitants; inicialment la modificació de l'article 18 de l'ordenança de circulació i regulació de guals; i el canvi de l'article 45 del reglament de participació ciutadana i qualitat democràtica de l'Ajuntament.

Les dues mocions que presentava ERC també es van aprovar. La primera feia referència a prendre mesures per evitar l'addicció al joc. En aquest cas, el govern municipal va proposar estudiar la possibilitat de suspensió de llicències a les sales de joc amb l'objectiu de regular amb una ordenança aquestes activitats. En aquest sentit, l'alcalde Joan Mercader va defensar que la idea era vetllar per tal que la moció no quedés "en paper mullat". ERC va acceptar l'esmena i la moció va tirar endavant amb el vot favorable de tots els grups.

La segona moció d'ERC per mostrar el rebuig a la invasió de les competències que suposar la llei espanyola de Bombers es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Malgrat, ERC, Junts per Catalunya - Malgrat ens Mou i la CUP. El PSC es va abstenir.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits