malgratcomunicacio.cat

En directe

Cartell promocional de l'Ajuntament de Malgrat de Mar
Societat

Arriba la 4a edició de les Jornades Mines de Can Palomeres

L'Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de les regidories de Medi Ambient, Patrimoni, Arxiu i Comunicació, organitzen la quarta edició de les Jornades Mines de Can Palomeres el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre.

Aquesta edició servirà per presentar dues publicacions: la beca d’investigació sobre La Pilona, encapçalada per Marc Martín i l’opuscle sobre les mines de Vicenç Bayarri. El doctor en Biologia, Jordi Serra-Cobo, oferirà una conferència sobre Biodiversitat i pandèmies. Les jornades tindran lloc als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i cal fer una inscripció prèvia.

Les jornades es faran als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i les places són limitades. Es prendran totes les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19. En cas de pluja a la sala d'actes Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. Les jornades es podran seguir en directe a través de la pàgina Facebook de l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Publicat:
15-10-2020 / 16:31:38
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Enguany les Jornades Mines de Can Palomeres giraran a l’entorn de dues recents publicacions d’autors malgratencs: una sobre La Pilona i l’altra de les Mines de Can Palomeres. L’opuscle de Vicenç Bayarri és una explicació minuciosa de què era i com funcionava La Pilona, acompanyada de fotografies que il·lustren a la perfecció com era d’important aquesta plataforma per a l’activitat de les Mines de Can Palomeres. La Pilona formava part d’un complex sistema telefèric, mitjançant el qual es feia arribar el ferro en vagonetes fins als vaixells. En aquest opuscle, Vicenç Bayarri detalla el funcionament d’aquest sistema de transport del ferro, una de les grans obres d’enginyeria minera catalana.

També es presentarà el llibre de la 13a Beca d’Investigació ‘Vila de Malgrat de Mar'. El jove ambientòleg malgratenc Marc Martín va guanyar al 2018 la 13a Beca amb la seva proposta La Pilona de Malgrat de Mar. Història, futur i característiques ecològiques d'un sistema natural aïllat, que era el seu treball de fi de Grau, ja que llavors cursava quart de Ciències Ambientals. La seva investigació ha donat pas al llibre La Pilona de Malgrat de Mar. Un recorregut històric naturalístic i sociecològic per un símbol del litoral malgratenc, fruit d'un projecte conjunt amb els biòlegs Santi Escartin i Simone Mariani.

La quarta edició de les jornades també inclou una conferència-col·loqui amb el doctor en Biologia, i responsable dels estudis de la colònia de ratpenats de les Mines de Can Palomeres des de fa 30 anys, Jordi Serra-Cobo. La seva conferència girarà a l’entorn de les pandèmies i la biodiversitat.

El programa de les jornades servirà també de presentació de les dades obtingudes pels voluntàries del projecte de Ciència Ciutadana de l’Ajuntament sobre els ratpenats. A més, hi haurà una conversa amb l’historiador Joan Llinàs i la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Laia Gómez, sobre Què sabem, què no sabem i què voldríem saber sobre les Mines de Can Palomeres.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits