malgratcomunicacio.cat

En directe

S'han plantat 10 arbres i 750 plantes arbustives. Foto: Malgrat Comunicació

Planten 10 arbres i 750 plantes al tram recuperat del Camí de Can Palomeres

Més de 300 persones han participat aquest diumenge a la plantada d'arbres que la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat al Camí de Can Palomeres. S'han plantat 10 arbres i unes 750 plantes arbustives en el tram que ara s'ha recuperat d'aquest antic camí.Publicat:
10-03-2014 / 12:29:19
Actualitzat:
10-03-2014 / 14:19:19

Des de la Regidoria de Medi Ambient asseguren que amb la plantada d'aquest diumenge s'han assolit els dos objectius que es perseguien: d'una banda, omplir d'arbres i plantes arbustives tot el voral del tram recuperat del Camí de Can Palomeres i, de l'altra, donar a conèixer l'espai natural.

El regidor Joan Mercader, responsable de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, ha destacat la bona acollida que ha tingut l'activitat entre els malgratencs i malgratenques. També ha agraït la participació del Grup Excursionista Malgratenc, de l'Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau i dels Bombers Voluntaris de Malgrat. En aquest sentit, Mercader creu que és "fonamental treballar conjuntament amb les entitats per recuperar llocs tan emblemàtics com aquest".

La plantada d'aquest diumenge, que ha inclòs una xocolatada, ha estat marcada per un caire lúdic i familiar. En total s'han plantat 10 arbres, roures i alzines, i  unes 750 plantes arbustives, entre les quals hi ha ginesta, cirerer d'arboç i aranyoner, entre d'altres.

 

Un camí amb valor històric i mediambiental

El Camí de Can Palomeres és un dels dos accessos històrics a la collada de Montagut, on s'enllaça amb el camí ral de Sant Miquel de Vallmanya i amb el camí ral de Palafolls a Sant pere de Riu. Aquest camí era històricament el més important i concorregut de la serra. Amb 1,79 quilòmetres de llarg i una amplada que varia entre 2 i 4 metres, el camí comença a la carretera N-II, des del barri de Can Palomeres nord, i arriba fins al Camí de Montagut.

El Camí de Can Palomeres forma part de la Xarxa Natura 2000 -que representa una selecció de les millors mostres d'hàbitats i d'espècies en el conjunt de la Unió Europea- des del 2005. En les darreres setmanes s'ha treballat per recuperar i desbrossar 385 metres del traçat de l'antic camí, que estava en desús i ocupat per la vegetació.

Galeria d'imatges

300 persones han participat a la plantada. Foto: Malgrat Comunicació La plantada ha comptat amb la col·laboració els escoltes. Foto: Malgrat Comuniació

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits