malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] 'Una carta i un moment feliç', trobada intergeneracional entre escolars i persones grans

Els escolars de tercer i quart de Primària de les Escoles Fonlladosa i persones grans de la residència Toy van participar divendres d’una trobada intergeneracional al Parc de Can Campassol. Van compartir unes hores de jocs i activitats educatives i lúdiques, des de la complicitat i els riures. Aquesta jornada forma part del projecte "Una carta i un moment feliç" de la Regidoria de Gent Gran. 

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Gent Gran, que porta per nom "Una carta i un moment feliç", es va fer arribar a les escoles i a les residències del poble. Les Escoles Fonlladosa i la Residència Toy van acceptar participar en aquest projecte, que té com a objectiu combatre la solitud no volguda i aïllament que pateixen alguns usuaris de les residències de gent gran. La idea és apropar la gent gran als infants a través d'activitats lúdiques i educatives, i alhora fomentar la socialització de les persones grans i treballar valors com el respecte, l'empatia i la solidaritat. Publicat:
02-03-2020 / 12:16:43
Actualitzat:
03-03-2020 / 12:09:20

"Una carta i un moment feliç" es va posar en marxa fa uns mesos quan nens i nenes de segon cicle d'Educació Primària del Fonlladosa van enviar cartes  a persones grans que estan a la residència Toy. En la missiva, cada nen i nena es presentaven i demanaven a la persones grans que expliquessin un bon record o experiència que haguessin tingut i que els transmetés felicitat. Amb l'ajuda dels treballadors i treballadores de les residències, les persones grans van retornar una carta, presentant-se i explicant el seu record feliç. Posteriorment, la mainada va fer un dibuix representant l'escena descrita, que avui ha estat lliurada a cada persona gran de mans dels nens i nenes en aquesta trobada intergeneracional. 

La segona tinent d'alcalde i regidora de Gent Gran, Sònia Viñolas, ha explicat aquest projecte "vol treballar els valors de l'empatia i el respecte entre les dues generacions i fer-ho intercanviant moments de lleure i experiències". "De fet, avui ha començat aquesta trobada, que sens dubte, tindrà continuïtat", ha afegit la regidora.  "És molt important que la gent gran sàpiga que té veu i es continuï sentint part activa del poble. Per això, intentem treballar a partir de projectes i actes que donen un servei a la tercera edat amb l'objectiu d'aconseguir un poble més amigable i conscienciant amb les necessitats de tots els seus veïns", ha explicat Sònia Viñolas.

 

 

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits