malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Més d'un centenar de persones participen a la darrera Taula del Delta i la Baixa Tordera

La taula del Delta i la Baixa Tordera s'ha tornat a trobar aquest dimecres a la sala d'actes de l'Arxiu Municpal. La primera trobada després del temporal Glòria ha servit, entre d'altres coses, per conèixer els mapes de perillositat i de risc d'inundacions de la mà de tècniques de l'Agència Catalana de l'AiguaPublicat:
20-02-2020 / 11:09:13
Actualitzat:
20-02-2020 / 11:36:33

La primera trobada de la Taula del Delta i la Baixa Tordera després del temporal Glòria ha aconseguit aplegar aquest dimecres a la tarda més d'un centenar de persones a la sala d'actes Joaquim Garriga i Riera de l'Arxiu Municipal. Un dels temes que s'han posat sobre la taula ha estat, precisament, el dels mapes de perillositat i de risc d'inundacions. En aquest sentit, Sandra Ruiz, cap del departament de Planificació i Ordenació de l'Espai Fluvial de l'Agència Catalana de l'Aigua, ha destacat que els treballs que s'han dut a terme en aquesta línia tenen "l'objectiu principal de reduir els danys sobre persones i béns".

"Usos inadequats, vegetació de ribera que s'ha vist arrossegada, un canvi climàtic molt evident" són, segons Ruiz, algunes de lliçons que els tècnics han pogut aprendre arran dels temporals Glòria i Dana. "Volem recuperar espai al riu, però d'una manera equilibrada", diu la tècnica, que ha reconegut que "això no és fàcil perquè hi ha moltes activitats que actualment s'hi desenvolupen i arribar a un compromís entre tots és difícil". Ruiz diu, però, que ara hi ha sobre la taula l'oportunitat d'obrir aquest debat.

En el transcurs de la trobada d'aquest dimecres, l'ACA també ha parlat del projecte Reconect, que pretén contribuir al marc de referència europeu en les solucions basades en aspectes naturals demostrant la seva possibilitat d'ús i aplicació a gran escala, mitjançant l'estimulació d'una nova cultura de la 'planificació de l'ús del sòl'. Es tracta d'unir la reducció de riscos amb els objectius de desenvolupament locals i regionals d'una manera sostenible. El projecte, que se centra en la conca de la Tordera, inclou mesures com, per exemple, eliminar motes per deixar que s'inundin les planes o altres obstacles.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits