malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] L'Ajuntament de Malgrat de Mar celebrarà divendres un ple extraordinari per demanar la declaració de zona catastròfica pel temporal Glòria

Les conseqüències del temporal Glòria han centrat la Junta de Portaveus dels grups municipals que s'ha fet aquest migdia a l'Ajuntament de Malgrat de Mar. Just després d'acabar-se, l'alcalde, Joan Mercader, ha convocat un ple extraordinari per a aquest divendres a les 19 h per sol·licitar al govern de l'Estat espanyol la declaració del terme municipal de Malgrat de Mar com a zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil, el que es coneix com a zona catastròfica.

Segons ha explicat Joan Mercader, durant la Junta de Portaveus dels grups municipals del consistori el govern ha donat detall de les actuacions que s'estan fent i les que es preveuen. L'alcalde de Malgrat ha destacat que cal demanar que es declari zona catastròfica el més aviat possible per poder actuar amb rapidesa per resoldre els nombrosos i devastadors efectes que ha deixat el temporal a la població. Publicat:
29-01-2020 / 17:11:59
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

A banda de demanar al govern de l'Estat que es declari Malgrat zona catastròfica i que s'adoptin mesures urgents per fer front als danys causats pel temporal, l'Ajuntament també fa una sèrie de peticions a la Generalitat, la Diputació i a Adif. Concretament, l'acord que anirà a ple també demanarà a la Generalitat de Catalunya l’elaboració del Pla de Recuperació a la Normalitat previst per la Llei de Protecció Civil de Catalunya com la creació de la Comissió de Recuperació, integrada per representants de l'Administració de l'Estat, l'Administració de la Generalitat i la local, amb la missió de coordinar les mesures i ajudes que es necessitin.

Aquest acord també sol·licitarà a la Diputació de Barcelona un ajut de caràcter extraordinari per finançar aquells costos de restauració a la normalitat que no cobreixin les ajudes atorgades per l’Estat i la Generalitat.

També es demanarà a ADIF que prioritzi la construcció del nou pont pel restabliment del servei públic ferroviari entre els municipis de Blanes i Malgrat de Mar el més aviat possible, atès que aquesta comunicació es considera essencial pels veïns del municipi.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits