malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] La CUP demana obrir un període de reflexió després del temporal Glòria per posar en valors conceptes com la deconstrucció o la renaturalització de l'espai de la Tordera

La CUP de Malgrat de Mar ha expressat, a través d'un comunicat, la seva solidaritat amb totes aquelles persones que han patit els efectes de la borrasca Glòria i, en especial, amb el món de la pagesia, 'un sector de per sí vulnerable' i que ara, segons el regidor Enric Zaldo, 'ho és encara més'.

La CUP destaca que les destrosses que s'han produït als càmpings i les indústries evidencien que la Tordera és una zona inundable, amb torrents habituals i això comporta un perill. A més, segons Enric Zaldo, la sobreexplotació del riu  no afavoreix com tampoc afavoreix la reordenació territorial i el detonant de tot plegat és el canvi climàtic. 

Des de la CUP volen subratllar que 'cal reconèixer l'espai bionatural de la Tordera i donar importància a la tasca que fan espais o plataformes con la Taula del Delta de la Tordera o Preservem el Litoral. Davant d'aquesta situació, la CUP demana a l'Ajuntament que faci un 'repensament de la situació i introdueixi conceptes com ara la deconstrucció, la renaturalització i la protecció efectiva dels valors naturals de la desembocadura i delta de la Tordera.Publicat:
28-01-2020 / 16:25:00
Actualitzat:
28-01-2020 / 17:05:04

La CUP de Malgrat de Mar també demana als responsables de l'Ajuntament de Malgrat de Mar que les decisions a prendre siguin consensuades amb els diferents actors del territori i que s'aprofitin les iniciatives ciutadanes ja en marxa com la Taula de la Tordera. A més, una altra demanda fa referència al reconeixement de la importància del Pla de Grau com a espai agrari de primer nivell conformador de paisatge d'interès i funcional en termes de connectivitat i biodiversitat.

Enric Zaldo considera que l'ordenació territorial de la zona dels càmpings està feta d'esquenes al Delta, sense tenir en compte l'espai natural.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits