malgratcomunicacio.cat

En directe


[ÀUDIO] Llum verda a l'aprovació inicial d'un pressupost de més de 20 MEUR per al 2020

El pressupost de l'Ajuntament per al 2020 es va aprovar ahir inicialment al ple municipal de desembre amb els vots a favor de PSC i Junts per Catalunya - Malgrat ens Mou. Junts per Malgrat i ERC es van abstenir i la CUP va votar en contra de la proposta. Els serveis a les persones, la seguretat i l'augment de la neteja són tres dels pilars sobre els quals s'aixeca el pressupost de l'any vinent, que suma 20.175.825 euros i que inclou, entre d'altres d'inversions, el projecte per a construir un nou equipament cultural al poble o la platja per a gossos.Publicat:
20-12-2019 / 07:48:27
Actualitzat:
20-12-2019 / 13:32:57

El govern municipal proposa, entre d'altres, un augment de 140.000 euros en el Servei d'Atenció Domiciliària i aposta per la creació d'un nou servei socioeducatiu, en què s'invertiran 65.000 euros més dels que fins ara hi havia previstos i s'hi destinaran prop de 100.000 euros. També es destinaran 200.000 euros en la millora de la neteja urbana. El govern municipal, a més, preveu dotar amb 30.000 euros la partida de barris per tal de dinamitzar-los.

Per altra part, es proposa la creació de noves subvencions: una serà per ajudar a les persones amb escassa capacitat econòmica amb el pagament de l'Impost sobre Béns Immobles; una altra s'adreçarà als joves que volen accedir a un primer habitatge; i la tercera, servirà per ajudar els joves que han de marxar fora del municipi per estudiar.

La urbanització de l'avinguda Verge de Montserrat i dels carrers del seu voltant, i la segona fase de la pista polivalent, que contempla tancar-la i dotar-la de lavabos i vestuaris, es finançaran amb els diners del superàvit obtingut en l'exercici de 2019, que superarà els 3 milions d'euros.

A grans trets, el pressupost de l'ajuntament per al 2020 proposa destinar 7.005.900 euros a l'àrea de Territori; 4.346.500 euros a Seguretat i Mobilitat Ciutadana; 4.063.550 euros a l'Atenció a les persones; 3.825.075 euros a Govern obert; i 934.800 euros a Reactivació econòmica.

Isabel Ortiz, regidora de Serveis Econòmics, va explicar que el pressupost ha estat treballat amb "molta il·lusió" per part de tots els regidors i que "marcarà, sens dubte, un nou ritme de gestió per l'any vinent". "20.175.000 euros destinats a cobrir les despeses necessàries per satisfer tots aquells serveis que faran possible que els ciutadans continuïn gaudint dels mateixos i millors serveis que l'any anterior degut a l'ampliació d'algunes partides pressupostàries", va afegir Ortiz.

El tinent d'alcalde Jofre Serret va assegurar, a més, que "aquest govern s'entén amb molt de consens" i va recordar que la partida del Passeig Marítim "és bastant àmplia i podia suposar un tipus de pressupost o un altre".

Les abstencions de Junts per Malgrat i ERC

JxM i ERC van abstenir-se a la proposta de pressupost per al 2020 que va proposar el govern municipal. Carme Ponsa, portaveu de Junts per Malgrat, va exposar que, com a mínim, 9 punts punts que s'inclouen als números del consistori apareixien al programa electoral del seu partit. "Nosaltres estem contents que el nostre treball i el nostre esforç es plasmi ara al seu pressupost. Entenem que no han tingut gaire feina perquè han agafat part de les nostres idees i plasmar-les al seu presspuost", va afegir Ponsa.

Per la seva part, Ramir Roger, portaveu d'ERC, va mostrar inquietud per, segons ell, la "poca preocupació pels aspectes de planificació" del govern i  va demanar al govern municipal que presenti el seu Pla d'Acció Municipal i que, sobretot, "estudiï la possibilitat d'obrir-lo a la gent perquè la gent el pot millorar".

La CUP, en contra del pressupost

La CUP va ser l'únc partit que va votar en contra del pressupost de l'Ajuntament per al 2020. Alguns dels motius que el portaveu de la formació, Enric Zaldo, va exposar ahir al ple per justificar el vot negatiu són la despesa de personal que es preveu relacionada amb els càrrecs electes i el personal directiu que va titllar d'"escandalosa"; i l'externalització del casal municipal d'estiu. En aquest sentit Zaldo considera que el casal fins ara funcionava bé. "Veurem com seran les contractacions, el procés de selecció i els sous en un casal externalitazat; amb una empresa externa que vol treure'n benefici mercantil", va afegir el portaveu de la CUP.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits