malgratcomunicacio.cat

En directe

Societat

[ÀUDIO] ERC presenta una moció per donar reconeixement a les dones deportades als camps de concentració nazis

Esquerra Republicana de Malgrat de Mar presentarà al ple de novembre de l’Ajuntament que es farà aquest dijous una moció per donar reconeixement a les dones deportades als camps de concentració nazis. Així ho ha anunciat el regidor republicà Joaquim Albert. Una moció impulsada pels republicans però que presenten tots els partits amb representació al consistori, és a dir, el PSC, Junts per Malgrat, Junts per Catalunya -Malgrat ens Mou i la CUP.Publicat:
18-11-2019 / 09:25:31
Actualitzat:
18-11-2019 / 12:29:17

A través d'una nota de premsa, ERC recorda que entre el 1939 i 1945 més de 9.300 republicans van ser deportats als camps de concentració nazis. D’aquests, prop de 5.200 van perdre la vida i 3.800 van aconseguir sobreviure. El camp de concentració de Ravensbrück, l’únic dissenyat exclusivament per a dones i infants, hi van morir aproximadament unes 92.000 persones i és el camp on van anar la majoria de dones republicanes catalanes.

El grup municipal d’Esquerra Republicana pretén amb aquesta moció crear un espai de memòria que considera “una eina imprescindible per fer pedagogia dels valors de la pau, de la tolerància i del respecte”.

Entre els acords de la moció, ERC planteja el nomenament d’un carrer o espai municipal en memòria de Neus Català, deportada el 1944 a Ravensbrück i que va ser presidenta de la fundació Amical de Ravensbrück; Conxita Grangé, última supervivent catalana, o de la resta de republicanes deportades i perseguides pel nazisme.

Per altra banda, també es planteja la instal·lació d’una placa on s’expliqui la seva biografia seguint els criteris que marca la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic. La realització d’una campanya de difusió sobre la vida i dificultats de les dones als camps nazis i el trasllat d’aquest acord a la Generalitat de Catalunya i l’associació Amical de Ravensbrück.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits