malgratcomunicacio.cat

En directe

Un moment del ple municipal d'agost

Les subvencions per a propietaris de pisos adscrits a la borsa de lloguer, avui al ple municipal

Les bases que regulen les subvencions per fer arranjaments als habitatges que estan adscrits a la borsa de lloguer social i per al pagament de l’Impost sobre Béns Immobles d’aquests pisos serà un dels temes que avui es debatran al ple municipal de setembre. En el transcurs de la sessió plenària d'avui ERC també presentarà tres mocions.Publicat:
19-09-2019 / 11:00:19
Actualitzat:
19-09-2019 / 11:08:15

Algunes de les novetats que s’han inclòs en aquestes bases són l’ampliació de 4.000 a 5.000 euros de la partida d’ajudes per arranjaments d’habitatges; o la baixada del topall del preu de lloguer màxim a 419 euros per poder optar a la subvenció per al pagament de l’IBI.

El regidor d’habitatge Sergio Ortín espera que amb aquestes mesures hi hagi nous propietaris que puguin incorporar el seu pis a la borsa.

Actualment, hi ha més de mig centenar de pisos a la borsa de lloguer social. L’any passat, quan es van posar en marxa aquestes línies d’ajudes es van aconseguir 29 pisos més.

ERC presenta 3 mocions

Aquest no serà, però, l’únic punt que es debatrà al ple municipal. El grup polític municipal d’Esquerra Republicana presentarà tres mocions. Una d’elles servirà per demanar l’elaboració d’un pla estratègic de subvencions. Segons ha explicat el portaveu dels republicans, Ramir Roger, la llei de subvencions del 2003 estableix en un dels seus punts l'obligació de disposar d'un instrument que sigui "com un full de ruta tant per a l'Ajuntament com per a les pròpies entitats i associacions a l'hora de demanar ajudes".

ERC també presentarà avui una moció de suport a les ONG’s que treballen en el rescat de persones al Mediterrani. Roger ha explicat que  ERC ha estat molt crítica davant l’actuació de molts govern europeus que han posat traves a aquestes entitats per fer la seva tasca humanitària.

Finalment, ERC també presentarà una moció per donar suport a la tercera vaga pel clima del 27 de setembre i per l’emergència climàtica. Així, segons el partit republicà, es donaria suport als més de 100 col·lectius que demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir a zero les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle.

El ple municipal d’aquest mes de setembre, amb vuit punts a l’ordre del dia, començarà a les set de la tarda. El podran seguir en directe a través del 107.4 FM i també per internet a l’aplicació de la ràdio.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits